Κιρ Στάρμερ: «Μίλησαν οι άνθρωποι σε όλη τη χώρα, η αλλαγή αρχίζει ακριβώς εδώ»

Ο ηγέτης των Εργατικών Κιρ Στάρμερ δήλωσε ότι η χώρα ψήφισε για αλλαγή και ότι είναι η ώρα για το κόμμα του ν’ ανταποκριθεί στις προσδοκίες, μιλώντας μετά τη νίκη για την έδρα του στο κοινοβούλιο. Στις 2.30 ώρα Λονδίνου ο Κιρ Στάρμερ έφτασε μαζί με τη σύζυγό του Βικτόρια, στο κέντρο καταμέτρησης ψηφοδελτίων της περιφέρειάς του στο βόρειο Λονδίνο όπου έκανε και τις πρώτες του δηλώσεις.

«Απόψε οι άνθρωποι εδώ και σε ολόκληρη τη χώρα μίλησαν και είναι έτοιμοι για την αλλαγή», δήλωσε ο Στάρμερ, για να προσθέσει στη συνέχεια: «Η αλλαγή ξεκινά ακριβώς εδώ γιατί αυτή είναι η δημοκρατία σας, η κοινότητά σας και το μέλλον σας. Υπόσχομαι το εξής: Είτε με ψηφίσατε είτε όχι, θα υπηρετήσω κάθε άτομο σε αυτήν την εκλογική περιφέρεια», κατέληξε ο Στάρμερ.

Ο ηγέτης των Εργατικών, ο οποίος ετοιμάζεται να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός, επανεξελέγη στην έδρα του στο Holborn & St Pancras λαμβάνοντας 18.884 ψήφους.

Οι δημοσκοπήσεις που είχαν δει το φως της δημοσιότητας νωρίτερα, έδειχναν ότι το Εργατικό Κόμμα κερδίζει τις βουλευτικές εκλογές με καθαρή πλειοψηφία, τοποθετώντας τον Στάρμερ σε τροχιά ανάληψης της πρωθυπουργίας από τον Ρίσι Σούνακ, θέτοντας τέρμα σε μία περίοδο 14 ετών συντηρητικών κυβερνήσεων στη Βρετανία.

https://www.zougla.gr/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ