Το "Αλμα Ζωής" Ν. Αχαΐας για τη λειτουργία του Ογκολογικού Τμήματος του ΠΠΓΝ Πατρών

Σε ανακοίνωσή του το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. ΑΧΑΙΑΣ αναφέρει:

Πολύ προβληματική έως και αδύνατη η συνέχιση της «ομαλής» λειτουργίας της Κλινικής Ημερήσιας Νοσηλείας ή άλλως το Ογκολογικό Τμήμα του ΠΠΓΝ Πατρών «Παναγία η Βοήθεια» μετά τις αποφάσεις των οριστικών μετακινήσεων 2 ογκολόγων, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες άλλων νοσοκομείων της Υγειονομικής Περιφέρειας. Εν τω μεταξύ μόνο ομαλή δεν θα χαρακτήριζε κάποιος την λειτουργία της συγκεκριμένης Κλινικής, τον τελευταίο αρκετό καιρό, αφού οι συνταξιοδοτήσεις, οι μετακινήσεις και τα συχνά-πυκνά «εντέλλεσθαι» έχουν δημιουργήσει μια ιδιαίτερα περίπλοκη κατάσταση στο μεγαλύτερο Ογκολογικό Τμήμα  της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοδυτικής Ελλάδας, που καλύπτει γεωγραφικά πληθυσμό 1.000.000 κατοίκων.

Ο καρκίνος δεν «αστειεύεται» και μάλιστα τα τελευταία χρόνια μας δείχνει τα δόντια του, φαινόμενο που αναμένεται να ενταθεί περαιτέρω, όπως,μόλις χθες, ανέφερε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαικής Ένωσης, κα Στέλλα Κυριακίδου, στην κεντρική ομιλία της στο 1stGreekForumonCancer. Η Επίτροποςεπιβεβαίωσε ότι αναμένεται μια περαιτέρω αύξηση 18% των περιστατικών καρκίνου σε ολόκληρη την Ευρώπη μέχρι το 2040.

Και εμείς;  τι κάνουμε εμείς; Μα, προετοιμαζόμαστε ανάλογα…. αποψιλώνοντας τα ογκολογικά τμήματα της περιφέρειας, που ήδη λόγω της, μνημειώδους πλέον, έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, λειτουργούν στα όρια των αντοχών τους και της επικινδυνότητας της λειτουργίας τους.

Το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. ΑΧΑΙΑΣ καταγγέλλει αυτή την πρακτική προς κάθε κατεύθυνση και κάθε υπεύθυνο, απαιτεί δυναμικές λύσεις και όχι  λύσεις εκ των ενόντων, που δημιουργούν περισσότερα ζητήματα από αυτά που καλούνται, ανεπιτυχώς, να λύσουν. Περιμένουμε δυναμικές πρωτοβουλίες σε ένα περιβάλλον, που έχουν ήδη χαθεί τα βασικά και στοιχειώδη. Οι καρκινοπαθείς έχουν δικαίωμα στην θεραπεία με αξιοπρέπεια.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ