Οι βιταμίνες που ενισχύουν τη λάμψη και τη νεανικότητα της επιδερμίδας, μετά τα 50

Η φροντίδα του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών είναι ζωτικής σημασίας, καθώς μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την αυτοπεποίθηση και την ψυχικής μας ευεξίας.

Εάν έχουμε ήδη υιοθετήσει έναν υγιεινό τρόπο ζωής που περιλαμβάνει μια καλά ισορροπημένη διατροφή, ενυδάτωση, τακτική άσκηση, σταθερό ύπνο και μια ρουτίνα περιποίησης δέρματος που «αγκαλιάζει» τις ανάγκες τις επιδερμίδας μας σε κάθε φάση της και σε κάθε ηλικία, αυτό που μπορούμε να κάνουμε για να ενισχύσουμε επιπλέον την λάμψη και την ομορφιά μας συνολικά είναι να ενσωματώσουμε στο σχήμα περιποίησης μας τέσσερις απαραίτητες βιταμίνες.

L-λυσίνη

Η L-λυσίνη είναι ένα αμινοξύ που είναι το κύριο δομικό στοιχείο του κολλαγόνου. Το σώμα χρειάζεται έως και 2-3 γραμμάρια την ημέρα για βέλτιστη σύνθεση κολλαγόνου, μια ποσότητα που είναι δύσκολο να αποκτηθεί μόνο από τη διατροφή.

L-Προλίνη

Η L-Προλίνη είναι ένα άλλο αμινοξύ που είναι επίσης απαραίτητο συστατικό του κολλαγόνου και των ινών ελαστίνης που υποστηρίζουν τον συνδετικό ιστό. Στην ουσία, λειτουργεί συνεργατικά με την L-Λυσίνη για τη σύνθεση κολλαγόνου. Το κολλαγόνο δίνει στο δέρμα την ικανότητα να κινείται, να τεντώνεται και να επανέρχεται στο σχήμα του. Αυτή η δράση είναι γνωστή ως ελαστικότητα του δέρματος.

Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C είναι υπεύθυνη για πολλές λειτουργίες στο σώμα, ειδικά για την παραγωγή του κολλαγόνου και της πρωτεΐνης που αποτελεί το 80% του συνδετικού μας ιστού. Είναι επίσης ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα. Βελτιώνει την υφή του δέρματος και ενισχύει τη λάμψη του.

Βιταμίνη Α

Η βιταμίνη Α διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και το σχηματισμό ελαστίνης, ακόμη και αφού αρχίσουν να διασπώνται, αναδομώντας και επιδιορθώνοντας ό,τι χάθηκε. Επομένως, πρόκειται για μια εξαιρετική προσθήκη στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μας.

jenny.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ