Περιχαρής η Μελόνι για το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών: Η δαιμονοποίηση της ακροδεξιάς δεν λειτουργεί πια

Ιδιαίτερη χαρά για τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλίακαι τη νίκη του Εθνικού Συναγερμού της Μαρίν Λεπέν εκδήλωσε η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι τονίζοντας ότι η «δαιμονοποίηση» της ακροδεξιάς δεν λειτουργεί πια.

«Η συνεχής προσπάθεια δαιμονοποίησης ανθρώπων που δεν ψηφίζουν αριστερά (...) είναι μια παγίδα στην οποία πέφτουν όλο και λιγότεροι», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Adnkronos ο επικεφαλής του μεταφασιστικού κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας, προσθέτοντας: «Το παρατηρήσαμε στην Ιταλία, το βλέπουμε όλο και περισσότερο στην Ευρώπη και στη Δύση».

Διάθεση προσέγγισης Μελόνι – Λεπέν

Αν και τα ακροδεξιά κόμματα παραμένουν μοιρασμένα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Τζόρτζια Μελόνι του υπερσυντηρητικού ECR και η Μαρίν Λεπέν που ανήκει στο ακροδεξιό ID, έχουν δείξει διάθεση προσέγγισης.

«Η πορεία της Μαρίν Λεπέν είναι ενδιαφέρουσα. Σε αυτή την νομοθετική περίοδο, ορισμένες φορές βρεθήκαμε σύμφωνες», είχε δηλώσει πρόσφατα η πρωθυπουργός της Ιταλίας.

Από την πλευρά της, η Μαρίν Λεπέν υπήρξε πιο τολμηρή, καθώς κάλεσε τη Μελόνι σε συνεργασία για τον σχηματισμό μας διευρυμένης ομάδας της δεξιάς, κάτι που αν συνέβαινε, ενδεχομένως θα προκαλούσε μεγάλες ανακατατάξεις.

protothema.gr