Ο... άγνωστος Κισέϊν Τόμπσον «πέταξε» στα 100μ με 9.77

Η καλύτερη φετινή επίδοση στην «κούρσα της μίας ανάσας»

Ο Κισέϊν Τόμπσον ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στα trials της Τζαμάϊκας εν' όψει των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς τερμάτισε στα 100 μέτρα σε εννέα δευυτερόλεπτα και 77 εκατοστά, σημειώνοντας την καλύτερη εφετινή επίδοση στην «κούρσα της μίας ανάσας».

    Παράλληλα, στα 37 της χρόνια, η κορυφαία δρομέας ταχύτητας, Σέλι Αν Φρέϊζερ Πράϊς, προκρίθηκε για 5η (!) φορά στην κορυφαία διοργάνωση της υφηλίου, κατακτώντας την 3η θέση με 10.94 στα 100 μέτρα, όπου πρώτευσε η Σερίκα Τζάκσον με 10.84.

    Αγνωστος στο ευρύ κοινό, ο 22χρονος Τόμπσον, προκρίθηκε εντυπωσιακά και για πρώτη φορά στην καριέρα του σε κορυφαία διοργάνωση, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το 9.77 είναι η 9η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών.

    Παράλληλα, απουσία της δις Ολυμπιονίκου, Ελέϊν Τόμπσον Ερα, η οποία είναι τρυματίας και δεν θα λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η 29χρονη Σερίκα Τζάκσον, άφησε στην 2η θέση των 100 μέτρων την 19χρονη Τία Κλέϊτον (10.90) και λίγο μετά τον τερματισμό, δήλωσε:

    «Εφέτος εμπιστεύομαι το σώμα μου και τον προπονητή μου. Πέρυσι είχα λιγότερη αυτοπεποίθηση. Είμαι χαρούμενη που νίκησα κι ελπίζω απλώς να παραμείνω υγιής. Δεν έχω τρέξει πολύ αυτήν την σεζόν, αλλά έχω έναν μήνα για να προετοιμασθώ».

    Από την πλευρά της, η Φρέϊζερ-Πράϊς, σχολίασε: «Είναι υπέροχο να μπορώ να το κάνω αυτό για τόσο καιρό, μετά από όλα τα εμπόδια που συναντώ. Δεν είχα μια εύκολη σεζόν, αλλά ήλθα εδώ με αποφασιστικότητα, για να δώσω στον εαυτό μου άλλη μια ευκαιρία στους Ολυμπιακούς Αγώνες».
 

ΑΠΕ-ΜΠΕ