Πάρις Χίλτον: "Με κακοποιούσαν σεξουαλικά, με εξευτέλιζαν, με έβαζαν να τρώω με το ζόρι"

Η κατάθεσή της ενώπιον του Κογκρέσου

Αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των ιδρυμάτων για τη φροντίδα και την αποκατάσταση νέων που αντιμετωπίζουν διαταραχές ζητά η Πάρις Χίλτον, κάνοντας, ταυτόχρονα, συγκλονιστικές αποκαλύψεις για δικές της τραυματικές εμπειρίες όταν ήταν έφηβη.

Καταθέτωντας ενώπιον επιτροπής του Κογκρέσου των ΗΠΑ, η 43χρονη Χίλτον μίλησε ανοιχτά για όσα έχει υποστεί όταν, κατά την περίοδο της εφηβείας της, είχε σταλεί σε ιδιωτικό ίδρυμα για νέους, τη Γιούτα.

Η Αμερικανίδα επιχειρηματίας είπε ότι "την εξανάγκαζαν να δέχεται τροφή, την εξευτέλιζαν ενώ μέλη του προσωπικού την κακοποιούσαν σεξουαλικά".

Η Χίλτον είπε στην Επιτροπή ότι όταν ήταν 16 ετών, την έστειλαν σε ίδρυμα καθώς οι βαθμοί της έπεφταν και οι γονείς της ανησυχούσαν για τη συμπεριφορά της. Οι εμπειρίες της όμως ήταν τραγικές. Κάποια φορά, "άγνωστοι την πήραν από το κρεβάτι της μέσα στη νύχτα", όπως είπε. Από το ίδρυμα έλεγαν ψέματα στην οικογένειά της, ενώ η ίδια χειραγωγούνταν από το προσωπικό.

"Απλώς νόμιζαν ότι θα ήταν ένα κανονικό οικοτροφείο", είπε για τους γονείς της. "Και όταν έφτασα εκεί, δεν υπήρχε θεραπεία. Απλώς μας "γκρέμιζαν το ηθικό", μας κακοποιούσαν. Ούρλιαζαν και φώναζαν, συνεχώς".

Όλη η επικοινωνία της εκτός ιδρύματος ήταν ελεγχόμενη και υπήρχε πάντα κάποιος παρών όταν μιλούσε με τους γονείς της στο τηλέφωνο, κατέθεσε η Χίλτον. "Επομένως, όταν έκανα έστω και ένα αρνητικό σχόλιο για την κατάσταση εκεί, ήταν έτοιμοι για να κλείσουν το τηλέφωνο. Μετά ακολουθούσε τιμωρία είτε σωματική με ξύλο, είτε θα με έβαζαν στην απομόνωση".

Η Χίλτον είπε ότι η "απάνθρωπη" μεταχείριση που υπέστη την επηρέασε για το υπόλοιπο της ζωής της.

Η Χίλτον κατηγόρησε την κερδοφόρα βιομηχανία των ιδρυμάτων για παιδιά και νέους ότι ενδιαφέρεται περισσότερο να βγάλει χρήματα παρά να προστατεύει και να φροντίζει τα ευάλωτα παιδιά για τα οποία είναι υπεύθυνη.

Η πρώην σταρ αμερικανικών ρεάλιτι στηρίζει ευάλωτα παιδιά και παιδιά που έχουν ενταχθεί σε συστήματα αναδοχής. Και στο παρελθόν έχει μιλήσει για τη δική της εμπειρία μέσα από βιβλίο που έχει γράψει, ντοκιμαντέρ στο οποίο έχει εμφανιστεί καθώς και σε πολλές συνεντεύξεις.
Η πολύ δημοφιλής Πάρις Χίλτον, υπέγραφε αντίτυπα του βιβλίου της μέσα στην αίθουσα της Επιτροπής του Κογκρέου.

Με την κατάθεσή της στην Επιτροπή του Κογκρέσου, προτρέπει τους Αμερικανούς νομοθέτες να υιοθετήσουν ένα νομοσχέδιο, που ονομάζεται νόμος Stop Institutional Child Abuse Act.
Μια αφιέρωση σε ένα διάλειμμα της κατάθεσής της.

Μεταξύ των προτάσεών της, ζητά να υπάρξει ομοσπονδιακή διαχείριση της "προβληματικής βιομηχανίας για τους εφήβους", έτσι ώστε τα συστήματα αναφοράς καταχρηστικών και κακοποιητικών συμπεριφορών να είναι πιο διαφανή και να ελέγχονται με υπευθυνότητα. Ζητά επίσης, να υπάρχει πανεθνική καθοδήγηση για τις βέλτιστες πρακτικές στα κέντρα, έτσι ώστε να αναγνωρίζονται και να γίνονται σεβαστές οι διαφορετικές ανάγκες των παιδιών.

Μια νέα έκθεση του υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών διαπίστωσε ότι πολλές πολιτείες των ΗΠΑ δεν παρακολουθούν επαρκώς πώς αντιμετωπίζονται τα παιδιά σε αυτές τις εγκαταστάσεις, ούτε καταγράφουν περιπτώσεις κακοποίησης.

 

ΠΗΓΗ