Σάκης Σταυρόπουλος: Στιγμές συγκίνησης στην κηδεία του, η συμβολική στάση στο γήπεδο του Πανηλειακού

Ο Σάκης Σταυρόπουλος, ο ιστορικός πρόεδρος του Πανηλειακού, οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία. Στην κηδεία του, δίπλα στους συγγενείς, ήταν φίλοι, συνεργάτες και πλήθος κόσμου από την Ηλεία.

Ο Σάκης Σταυρόπουλος πέθανε τα ξημερώματα της Τετάρτης (19.06.2024), ενώ βρισκόταν στο σπίτι του, στην Κουτσοχέρα Ηλείας. Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε συγκίνηση και θλίψη, τόσο στους φίλους και συγγενείς του όσο και στους φιλάθλους που τον θαύμαζαν για την αφοσίωση και την προσφορά του στον Πανηλειακό. Το μεσημέρι έγινε η κηδεία του, με τις στιγμές συγκίνησης να είναι διαδοχικές.

Άνθρωποι που έζησαν τη “χρυσή εποχή” του Σάκη Σταυρόπουλου στον Πανηλειακό βρέθηκαν στο πλευρό της οικογένειάς του, για να αποτίσουν φόρο τιμής, στην κηδεία του ηγέτη και αναμορφωτή της ομάδας, στην Ηλεία. Το μεσημέρι της Κυριακής τελέστηκε η Εξόδιος Ακολουθία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης Αθανασίου Β’.

Ένα δυνατό χειροκρότημα και η λέξη «Αθάνατος» που βγήκε από τους παριστάμενους, έσπασε τη βουβαμάρα, την ώρα που το φέρετρο έβγαινε από την εκκλησία.

Η νεκρική πομπή, έκανε μια στάση στο Δημοτικό Στάδιο Πύργου, ως μια συμβολική στιγμή αποχαιρετισμού, μια στάση στο χώρο που ο Σάκης Σταυρόπουλος μεγαλούργησε με τον Πανηλειακό. Εκεί περίμεναν λιγοστοί φανατικοί φίλοι της ομάδας για να τον αποχαιρετίσουν με το δικό τους τρόπο. Η ταφή του πραγματοποιήθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κουτσοχέρα.

Ο Σάκης Σταυρόπουλος έβαλε τον Παναηλειακό και την Ηλεία στον ποδοσφαιρικό χάρτη, οδηγώντας την ομάδα στα “σαλόνια” της Α’ κατηγορίας, με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και Στέλιο Γιαννακόπουλο. Μάλιστα, ήταν εκείνος που το καλοκαίρι του 1996 πούλησε τους δυο παίκτες στον Ολυμπιακό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ