Μεγάλη πυρκαγιά στο Αλποχώρι Ηλείας κοντά σε σπίτια - Τεράστιο το μέτωπο, εκκενώνονται χωριά - Άνοιξε η Πατρών - Πύργου (ΝΕΟΤΕΡΑ - ΒΙΝΤΕΟ)

ΝΕΟΤΕΡΑ: Αν βρίσκεστε στις περιοχές Αντωναίικα και Λάτας απομακρυνθείτε προς Αμαλιάδα μέσω Σιμόπουλου.

ΝΕΟΤΕΡΑ: Με μήνυμα που εκδόθηκε μέσω 112, καλούνται οι κάτοικοι των περιοχών Μαζαράκι, Πρόδρομο, Σιμόπουλο, Σκλίβα, Βουλιαγμένη, Καλό Παιδί και Λαγανάς να εκκενώσουν προς Πύργο

ΝΕΟΤΕΡΑ: Αποκαταστάθηκε στις 19:30 η κυκλοφορία στην Πατρών - Πύργου, που είχε διακοπεί λόγω της πυρκαγιάς.

ΝΕΟΤΕΡΑ: Εκκενώνονται οι περιοχές Πετραίικα, Απιδούλα και Μαζαράκι στην Ηλεία προς Σιμόπουλο

ΝΕΟΤΕΡΑ: Αν βρίσκεστε στις περιοχές Σκαφιδιά & ΆγιοςΗλίας απομακρυνθείτε προς Πύργο

ΝΕΟΤΕΡΑ: Ενεργοποιήθηκε το 112 για τις περιοχές Βάλβη και Μασουραίικα στην Ηλεία, λόγω της φωτιάς που ξέσπασε κοντά στην κοινότητα Αλποχωρίου του Πύργου.

Το μήνυμα αναφέρει:

Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Βάλμη & Μασουραίικα απομακρυνθείτε προς Σιμόπουλο Ηλείας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών.

ΝΕΟΤΕΡΑ: Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι στις περιοχές Μυρτιά και Σκουροχώρι Ηλείας λόγω φωτιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει:

112: Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας 21/06/2024 18:05. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Μυρτιά και Σκουροχώρι Ηλείας απομακρυνθείτε προς Πύργο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.

ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις πέντε το απόγευμα της Παρασκευής, στο Αλποχώρι Πύργου.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει ζητηθεί συνδρομή από εναέρια μέσα, τα οποία αναμένεται να επιχειρήσουν σε λίγο.

Η φωτιά καίει σε διάσπαρτες εστίες με κάποιες από αυτές να είναι κοντά σε σπίτια.

Το μέτωπο της πυρκαγιάς είναι τεράστιο, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή κάνουν την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη.

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι στις περιοχές Χανάκια και Αλποχώρι Ηλείας λόγω φωτιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει:

112: Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας 21/06/2024 17:40. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Χανάκια και Αλποχώρι Ηλείας απομακρυνθείτε προς Πύργο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.

Σύμφωνα με την Τροχαία, διεκόπη η κυκλοφορία στην Πατρών - Πύργου, από Χανάκια ώς Δουνέικα. Η φωτιά κατευθύνεται προς Μυρτιά.

 

patrisnews.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ