Έτσι δε θα «λιώσει» το μακιγιάζ από τη ζέστη

Σας έχει τύχει να βγείτε από το σπίτι και μετά από ώρες το μακιγιάζ σας να αρχίσει να «λιώνει» από τη ζέστη;

Εάν η απάντηση είναι ναι, τότε βρίσκεστε στο κατάλληλο άρθρο: Eδώ θα βρείτε όλα τα απαραίτητα tips των makeup experts που “κλειδώνουν” το μακιγιάζ στη θέση του και που θα σας απαλλάξουν από το άγχος του ρετούς.

Σας προτείνουμε να τα δοκιμάσετε από σήμερα κιόλας που οι θερμοκρασίες έχουν χτυπήσει «κόκκινο»!

Ξεκινήστε με primer

Το primer είναι ο σύμμαχός σας την καλοκαιρινή περίοδο, αφού θα κρατήσει σταθερό το μακιγιάζ σας όσες ώρες κι αν λείπετε από το σπίτι. Προτιμήστε κάποιο που ρυθμίζει τη λιπαρότητα, για να κάνει πιο ματ την επιδερμίδα σας. Εφαρμόστε το σε όλο το πρόσωπο και περιμένετε μέχρι να απορροφηθεί πολύ καλά. Εάν έχετε σκοπό να χρησιμοποιήσετε σκιές ματιών, εφαρμόστε πρώτα ένα eye primer, για να μείνoυν στη θέση τους όλη μέρα.

Προτιμήστε ελαφριές υφές

Το καλοκαίρι καλό είναι να μη φοράτε βαριά foundations, αλλά πιο ελαφριές φόρμουλες, όπως ενυδατικές με χρώμα (tinted moisturizers) ή BB Creams. Αν χρειάζεστε μεγαλύτερη κάλυψη, επιλέξτε foundations με βάση το νερό που είναι πιο ανάλαφρα για το δέρμα.

Πάρτε μαζί σας χαρτάκια κατά της λιπαρότητας

Τα χαρτάκια κατά της λιπαρότητας – aka blotting papers – είναι η πιο πρακτική, on-the-go λύση για να εξουδετερώσετε τη λιπαρότητα που καραδοκεί, ειδικά όταν κάνει πολλή ζέστη. Εμπλουτισμένα με μικρομόρια διάφανης πούδρας, δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω παρά ένα άγγιγμά τους στην επιδερμίδα για να δεσμεύσουν τη λιπαρότητα και να καταπολεμήσουν σε δευτερόλεπτα τη γυαλάδα.

Χρησιμοποιήστε το σφουγγαράκι μακιγιάζ αλλιώς

Το σφουγγαράκι μακιγιάζ δε χρησιμεύει μόνο για την εφαρμογή των προϊόντων βάσης αλλά μπορεί να είναι μια SOS λύση αν δεν έχετε μαζί σας blotting papers. Βρέξτε το ελαφρώς ώστε να είναι νωπό και δουλέψτε τα “προβληματικά” σημεία ώστε να ξαναστρώσετε τη βάση.

Πείτε «ναι» στις αδιάβροχες φόρμουλες

Τα αδιάβροχα προϊόντα μακιγιάζ είναι must στο καλοκαιρινό νεσεσέρ καθώς οι συνθέσεις τους είναι ειδικά μελετημένες ώστε να αντιστέκονται στις δύσκολες συνθήκες της εποχής και να μένουν σταθερές στη θέση τους – κανένα άγχος για ρετούς!

Προτιμήστε τα lip balm με χρώμα

Αυτά τα υβριδικά προϊόντα για τα χείλη προσφέρουν ενυδάτωση και χρώμα. Κάποια από αυτά, μάλιστα, είναι ενισχυμένα και με SPF το οποίο έχει απόλυτη ανάγκη και η ευαίσθητη επιδερμίδα των χειλιών το καλοκαίρι.  Για να τα βοηθήσετε να μείνουν σταθερά, εφαρμόστε πρώτα σε όλη την επιφάνεια των χειλιών σας ένα αδιάβροχο μολύβι χειλιών και περάστε από πάνω το lip balm.

Μην ξεχνάτε το setting spray

Η αποστολή του setting spray είναι ακριβώς αυτή: να σταθεροποιεί το μακιγιάζ ώστε να μην “λυγίσει” ακόμα και κάτω από τις καυτές συνθήκες του καλοκαιριού. Απλά ψεκάστε το στο πρόσωπό σας αφού ολοκληρώσετε το μακιγιάζ για άψογο φινίρισμα και διακριτική λάμψη σε χρόνο dt – προτιμήστε τις συνθέσεις που είναι εμπλουτισμένες και με περιποιητικά συστατικά.

https://www.vita.gr/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ