Αίγιο: Χάμος στο Δικαστήριο για τον φόνο στην Αχαγιά – Αναβλήθηκε η δίκη


∆ιεκόπη για την ερχόμενη Τρίτη η δίκη στο ΜΟ∆ Αιγίου για το έγκλημα στην Κάτω
Αχαΐα Βαρύ ήταν το κλίμα χθες στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού ∆ικαστηρίου Αιγίου όπου επρόκειτο να ξεκινήσει η δίκη για το άγριο φονικό με θύμα 63χρονο που συγκλόνισε την Κάτω Αχαΐα τον Απρίλιο του 2023.

Η χήρα και οι κόρες της με ουρλιαχτά θρηνούσαν για τον άδικο χαμό του 63χρονου ζητώντας από την ∆ικαιοσύνη να τον τιμωρήσει ενώ ο γιος του θύματος μη μπορώντας να συγκρατήσει τον πόνο και την οργή του κάποια στιγμή όρμησε προς τον κατηγορούμενο, ο οποίος βρισκόταν καθισμένος στο εδώλιο.

Η ένταση ήταν μεγάλη μέσα στην δικαστική αίθουσα και η επέμβαση της Αστυνομίας απέτρεψε τα χειρότερα. Ευτυχώς, στην δικαστική αίθουσα δεν βρισκόταν κανένας από τους συγγενείς του κατηγορούμενου, καθώς υπάρχει ήδη ένα πολύ αρνητικό κλίμα δεδομένου ότι
750 οικογένειες της Κάτω Αχαΐας έχουν υπογράψει έγγραφα που τους χαρακτηρίζουν ανεπιθύμητους για όλη τους τη ζωή ώστε να μην επιστρέψουν στην περιοχή.

Ο λόγος ήταν η αποτρόπαιη πράξη του 63χρονου, ο οποίος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου με 59 πολλαπλά πλήγματα τον κουμπάρο του, επειδή υποψιαζόταν πως είχε σχέση με τη γυναίκα του. Όλα συνέβησαν στις 18 Απριλίου του 2023 όταν το ραντεβού των δύο κουμπάρων προκειμένου να λύσουν τις όποιες διαφορές τους δόθηκε σε χωράφι στην Κάτω Αχαΐα, εκεί όπου συντελέστηκε το στυγερό έγκλημα.

Το ΜΟ∆ Αιγίου διέκοψε την εκδίκαση της υπόθεσης για την ερχόμενη Τρίτη (25/6) καθώς χθες δεν παραστάθηκε ο διορισμένος από το ∆ικαστήριο αυτεπάγγελτα συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου λόγω της αποχής των δικηγόρων. Πάντως, μετά την έκρυθμη ατμόσφαιρα που επικράτησε χθες στην δικαστική αίθουσα η Αστυνομία αναμένεται να ενισχύσει τις δυνάμεις της στις επόμενες συνεδριάσεις όπου θα αναβιώσει το έγκλημα.

aigiovoice