Μεταφέρουν τον δολοφόνο της 11χρονης Βασιλικής στην Αχαΐα υπό τον φόβο «θερμών» επεισοδίων

θα κρατηθεί μέχρι τη Δευτέρα και θα ακολουθήσει η μεταγωγή του στις φυλακές Γρεβενών

Μυστική μεταγωγή από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, στην Αχαΐα και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τον 37χρονο «σφαγέα» της 11χρονης Βασιλικής αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες ώρες.

Οι αρχές, αποφάσισαν πως ο «δολοφόνος με το κατσαβίδι» πρέπει να μεταφερθεί σε άλλη αστυνομική διεύθυνση καθώς το ενδεχόμενο να υπάρξουν «θερμά» επεισόδια με απρόβλεπτες συνέπειες είναι ορατό.

Έτσι, αποφασίστηκε να μεταφερθεί στην Αχαΐα όπου θα κρατηθεί μέχρι τη Δευτέρα, όταν και έχει οριστεί η μεταγωγή του στις φυλακές Γρεβενών. Ένα σωφρονιστικό κατάστημα «ειδικού τύπου» που φιλοξενεί κρατούμενους που έχουν διαπράξει σεξουαλικής φύσεως αδικήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το newsit.gr, ο βιαστής δολοφόνος, μετά την άφιξή του στις φυλακές Γρεβενών, θα υποβληθεί σε τεστ covid και μια σειρά εξετάσεων για να διαπιστωθεί αν είναι χρήστης ουσιών, ενώ θα γίνει και αξιολόγηση της κατάστασης του από κοινωνική λειτουργό, τον αρχιφύλακα του καταστήματος και τη διεύθυνση των φυλακών ενώ αν κριθεί απαραίτητο ή αν το ζητήσει και ο ίδιος θα περάσει και από ψυχιατρικό έλεγχο για να δουν αν υπάρχει ο κίνδυνος αυτοτραυματισμού ή κάποιας περίεργης συμπεριφοράς που θα προκαλέσει προβλήματα.

Οι εντολές που έχουν λάβει οι υπεύθυνοι της φυλακής από την Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής είναι σαφείς.

Όπως λένε «πηγές», η κυρία Δήμητρα Λυγούρα έχει εισηγηθεί να δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα στον συγκεκριμένο κρατούμενο και να τηρηθεί αυστηρά το πρωτόκολλο σε ό,τι αφορά στην εξέταση, την αξιολόγηση και την τοποθέτηση του καθώς οι μέχρι στιγμής αξιολόγηση των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ τον κατατάσσει σε ζώνη υψηλής επικινδυνότητας.