Συνεδριάζει στις 10, υπό νέα σύνθεση, το υπουργικό συμβούλιο

Την επανεκκίνηση της κυβέρνησης σήμανε ο πρωθυπουργός, με τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Υπό το βλέμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, τα συνολικά 16 κυβερνητικά στελέχη που είτε εισήλθαν για πρώτη φορά στο σχήμα, είτε άλλαξαν χαρτοφυλάκιο, έδωσαν όλοι θρησκευτικό όρκο και εν συνεχεία υπέγραψαν την ανάληψη των καθηκόντων τους.

Ο ανασχηματισμός αποτυπώνει τη στόχευση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και τη μέριμνα για τους αγρότες. Τα βλέμματα στρέφονται στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου (10πμ.). Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα μηνύματα που θα εκπέμψει ο πρωθυπουργός στη νέα υπουργική ομάδα. Μηνύματα για πιο γρήγορη και αποτελεσματική εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στον καθαρό πολιτικό διάδρομο που έχει ανοίξει μετά τις ευρωεκλογές.

Ανασχηματισμός της καθημερινότητας που αναδεικνύει τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα ήταν αυτός που αποφάσισε ο πρωθυπουργός και ανακοινώθηκε νωρίτερα μέσα στην ημέρα. Είναι ένας ανασχηματισμός που απαντά στο αίτημα των πολιτών «σας εμπιστευόμαστε. Αλλά γίνετε καλύτεροι, προχωρήστε πιο γρήγορα». Και, ταυτόχρονα, δίνει ένα μήνυμα δυναμικής επανεκκίνησης, αυτό σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη.

Κριτήριο των επιλογών του πρωθυπουργού η αποτελεσματικότητα και εργατικότητα, ενώ το νέο κυβερνητικό σχήμα χαρακτηρίζεται από αλλαγές και προσθήκες που δηλώνουν τις προτεραιότητες του επόμενου διαστήματος: Ακρίβεια. αγρότες, περιφέρεια και αποτελεσματικότερο κράτος για καλύτερη καθημερινότητα.

Άμεσα θα ξεκινήσουν και οι επισκέψεις του πρωθυπουργού στα υπουργεία που άλλαξαν επικεφαλής. Η πρώτη επίσκεψη θα γίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, την ερχόμενη εβδομάδα στο υπουργείο Εσωτερικών.

https://www.ertnews.gr/