Σλούκας: «Ευχαριστώ για την αλαζονεία και την απαξίωση Αγγελόπουλους και Μπαρτζώκα»

Λίγη ώρα μετά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο Κώστας Σλούκας ζήτησε να μιλήσει στη συνέντευξη Τύπου. Και είχε τους λόγους του για να το κάνει. Εκεί πραγματικά ξέσπασε και έβγαλε από μέσα του πράγματα που κρατούσε όλη τη σεζόν, όπως χαρακτηριστικά είπε, αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές κατά των αδελφών Αγγελόπουλων (ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού) και του κόουτς των Πειραιωτών Γιώργου Μπαρτζώκα:

«Όλο το χρόνο λοιδωρήθηκα. Ειπώθηκαν πολύ βαριές κουβέντες. Μου αρέσει να μιλάω στο γήπεδο, όπως είδαμε σήμερα. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου για την αλαζονεία, το μη σεβασμό, την απαξίωση που μου έδειξαν οι κύριοι Αγγελόπουλοι και ο κύριος Μπαρτζώκας. Μου άνοιξαν μία πόρτα, του Παναθηναϊκού. Είδα ένα κόσμο διψασμένο, που πίστεψε σε εμένα από την πρώτη στιγμή. Τι μπορώ να κάνω, τι μπορώ να καταφέρω. Με στήριξαν σε δύσκολες στιγμές. Έζησα φέτος στιγμές που ούτε είχα ονειρευτεί. Ο κόσμος με αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή, η μεγαλύτερη δικαίωση είναι αυτή», ανέφερε αρχικά ο Κώστας Σλούκας για να συνεχίσει στο ίδιο δυναμικό τέμπο:

«Επαναλαμβάνω, πέρασα πολύ δύσκολα όλο το χρόνο, απάντησα στο γήπεδο με την ομάδα μου. Αυτή η πρόταση υπάρχει τα τελευταία 10 χρόνια. Ο κ. Γιαννακόπουλος με εμπιστεύεται εδώ και 10 χρόνια, αλλά από σεβασμό και στον Ολυμπιακό δεν τον άκουγα. Το έκανα, είμαι απόλυτα δικαιωμένος, ευχαριστώ τον Θεό που με φώτισε. Οι στιγμές με τους συμπαίκτες μου, με τον πρόεδρο, με τον κόουτς, θα μείνουν χαραγμένες βαθιά στην καρδιά μου. Τους ευχαριστώ όλους. Η χρονιά θα μείνει στην ιστορία, για πάντα. Ήταν η πιο μάγκικη χρονιά», επισήμανε ο MVP των τελικών και στη συνέχεια τόνισε:

«Η χρονιά είναι από τις πιο επιτυχημένες για τον Παναθηναϊκό. Ο τρόπος που ήρθαν οι τίτλοι, την βάζει αρκετά ψηλά. Προφανώς αυτό έγινε με την έλευση του κόουτς που έχει νοοτροπία νικητή, αισιοδοξία, είναι φιλόδοξος και είδατε τι κατάφερε. Το ίδιο κι εγώ, είμαι πολύ φιλόδοξος, έχω κίνητρο. Ο Ναν, ο Γκραντ, ο Λεσόρ, ο Παπαπέτρου, όλοι έδωσαν και την ψυχή τους. Όλο το χρόνο επέλεξα να μη μιλήσω, δεν μου άρεσε να μιλάω. Ακούστηκαν πολλά, ανακρίβειες, μέχρι και για τον πεθαμένο πατέρα μου και για την ανατροφή μου. Τελειώνει μία φανταστική χρονιά, είμαι πάρα πολύ περήφανος. Ώρα να ξεκουραστούμε.

Εγώ δεν επηρεάζομαι, εμένα με νοιάζει η άποψη του κόουτς και λίγων φίλων μου και της οικογένειάς μου. Δουλεύω με το κεφάλι κάτω. Άλλαξα ομάδα, συμπαίκτες, προπονητές, παρκέ, γήπεδο, είχα και τραυματισμούς αλλά βρήκαμε τους ρόλους μας. Στο 0-2, μας είπε την Παρασκευή το βράδυ θα είμαστε πρωταθλητές. Πιστεύω πολύ στη μοίρα, πιστεύω πολύ στο πεπρωμένο, ήταν γραφτό να ζήσω αυτές τις στιγμές με τον Παναθηναϊκό. Πιστεύω πραγματικά στη δουλειά, αλλά νομίζω ότι ο κόουτς ήταν αυτός που μου έβγαλε τον καλύτερο μπασκετικό εαυτό. Έχω αυτοπεποίθηση, αλλά ο κόουτς Αταμάν έβαλε το λιθαράκι για να δείτε αυτά που είδατε στο γήπεδο. Το να βάλω 30 στον τελικό με τον Ολυμπιακό ή 25 στον τελικό της EuroLeague, ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα».

https://www.zougla.gr/