EURO 2024: Καταιγιστική πρεμιέρα για την Γερμανία, που έδειξε τα δόντια της

Καταιγιστική η Γερμανία, μπήκε με το δεξί στο Euro 2024, επικρατώντας 5-1 της Σκωτίας, η οποία αγωνιζόταν με δέκα παίκτες για ένα ημίχρονο. Βιρτς (10'), Μουσιάλα (19'), Χάβερτς (45+1'), Φίλκρουγκ (68') και Τζαν (90+3') τα γκολ των Γερμανών. Αυτογκόλ του Ρίντιγκερ στο 87'.

Η Γερμανία έκανε την σέντρα στο Euro 2024 με καταιγιστικό τρόπο. Η Μάνσαφτ σκόρπισε την Σκωτία, καθώς επικράτησε 5-1, καθαρίζοντας ουσιαστικά το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο με τρία γκολ, ενώ έβαλε στο δεύτερο 45λεπτο φρόντισε να ανεβάσει κι άλλο το σκορ.

Ο Φλόριαν Βιρτς πέτυχε το 1-0 μόλις στο 10ο λεπτό, με τον εκπληκτικό Τζαμάλ Μουσιάλα να κάνει το 2-0 εννέα λεπτά αργότερα. Ο Χάβερτς στο 45+1' από την άσπρη βούλα έβαλε το 3-0, με τον Σκωτσέζους να μένουν με δέκα παίκτες στο 44'.

Ο Φίλκρουγκ με δυνατό σουτ στο 68' ανέβασε περαιτέρω τον δείκτη του σκορ. Ο Ρίντιγκερ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 4-1, με τους Σκωτσέζους να πανηγυρίζουν έντονα. Ο Τζαν στο 90+3' με σουτάρα εκτός περιοχής έβαλε το... κερασάκι.

Την επόμενη αγωνιστική στον Α' όμιλο, η Γερμανία αντιμετωπίζει την Ουγγαρία (19/6, 16:00), ενώ η Σκωτία κοντράρεται με την Ελβετία (19/6, 22:00).

Το ματς

H Γερμανία μπήκε στο παιχνίδι δυνατά και πήρε από νωρίς την πρωτοβουλία των κινήσεων. Κυκλοφορούσε, πίεζε ασφυκτικά και δεν άργησε και η στιγμή για να ανοίξει το σκορ. Ο Κρόος με 40άρα μπαλιά βρήκε τον Κίμιχ στα δεξιά, εκείνος τροφοδότησε τον Βιρτς, ο οποίος πλάσαρε, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα.

[Γερμανία - Σκωτία 5-1: Καταιγιστική πρεμιέρα για την οικοδέσποινα, που έδειξε τα δόντια της]

Εννέα λεπτά χρειάστηκαν, ώστε η Μάνσαφτ να διπλασιάσει τα τέρματά της. Ο Γκιντογκάν με ωραία κάθετη πάσα τροφοδότησε τον Χάβερτς, ο οποίος στα αριστερά της περιοχής πάτησε την μπάλα, γύρισε στον Μουσιάλα, ο οποίος σούταρε δυνατά για το 2-0.

Τα πράγματα ήταν άκρως ελεγχόμενα για τη Γερμανία, η οποία συνεχώς έβρισκε τρόπους να πλησιάσει στην περιοχή των Σκωτσέζων. Στο 26' ο διαιτητής πήρε πίσω απόφασή του για πέναλτι υπέρ των Γερμανών, ενώ στο 28' ο Χάβερτς απείλησε με σουτ εκτός περιοχής.

Στο 43' έπειτα από εκπληκτική ενέργεια του Μουσιάλα έγινε το γέμισμα από τα δεξιά. Ο Γκιντογκάν πήρε την κεφαλιά, απέκρουσε ο Γκαν, με τον Χάβερτς να μην βρίσκει στη συνέχεια την μπάλα και τον παίκτη της Μπαρτσελόνα να δέχεται το χτύπημα από το Πόρτεους. Ο διαιτητής πήγε στο μόνιτορ, έδωσε πέναλτι για το δυνατό τάκλιν πάνω στον Γκιντογκάν και κόκκινη στον παίκτη της Σκωτίας. Ο Χάβερτς εκτέλεσε και στο 45+1' έγινε το 3-0 υπέρ της οικοδέσποινας.

Η Γερμανία ήλεγχε τον ρυθμό και στο δεύτερο μέρος του παιχνιδιού. Κυκλοφορούσε γύρω από την περιοχή της Σκωτίας και έψαχνε τρόπο να δημιουργήσει ευκαιρία. Στο 58' μετά από ωραία προσπάθεια του Μουσιάλα, ο Κρόος έκανε το γέμισμα από τα αριστερά της περιοχής, ο Βιρτς σούταρε στο δεύτερο δοκάρι, όμως ήταν άστοχος. Ένα λεπτό αργότερα, ο Μουσιάλα "χόρεψε" πάλι την αντίπαλη άμυνα, εκτέλεσε και ο Γκαν έδιωξε με το πόδι.

Το μεγάλο προβάδισμα έδωσε τη δυνατότητα στον Νάγκελσμαν να προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές, ώστε να διαχειριστεί το υλικό του ενόψει της συνέχειας. Στο 68' βρήκε κι άλλο γκολ. Ο Φίλκρουγκ, ο οποίος είχε περάσει για λίγα λεπτά στον αγωνιστικό χώρο, έκανε αυτό που ξέρει καλά. Έκλεψε την μπάλα μέσα στην περιοχή, σούταρε δυνατά και βρήκε δίχτυα.

Η εικόνα δεν έλεγε να αλλάξει. Μάλιστα, στο 77ο λεπτό ο Φίλκρουγκ βρήκε δίχτυα, αλλά το γκολ δεν μέτρησε, καθώς ήταν εκτεθειμένος. Η Σκωτία κατάφερε να σκοράρει, με τους οπαδούς να ξεσπούν σε έντονους πανηγυρισμούς. Μετά από εκτέλεση φάουλ, η μπάλα μπήκε στα δίχτυα από το κεφάλι του Ρίντιγκερ. H Γερμανία δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Στο 90+3' ο Τζαν σούταρε εκτός περιοχής και το 5-1 ήταν γεγονός.

[Γερμανία - Σκωτία 5-1: Καταιγιστική πρεμιέρα για την οικοδέσποινα, που έδειξε τα δόντια της]

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Κίμιχ, Ρίντιγκερ, Τα, Μίτελσταντ, Κρόος (80' Τζαν), Άντριχ (46' Γκρος), Μουσιάλα (74' Μίλερ), Γκιντογκάν, Βιρτς (63' Σανέ), Χάβερτς (63' Φίλκρουγκ)
ΣΚΩΤΙΑ: Γκαν, Ράλστον, Ρόμπερτσον, Μακτόμινεϊ, Τίερνι, Μαγκίν (67' Μακλίν), Μαγκρέγκορ (67' Γκίλμουρ), Άνταμς (46' Χάνλεϊ), Κρίστι (82' Σακλάντ), Χέντρι, Πόρτεους

https://www.sport24.gr/