Ελεύθεροι επαγγελματίες: Συγκέντρωση κατά του νέου φορολογικού στο ΣτΕ τη Δευτέρα

Κατάθεση αιτήσεων ακύρωσης

Συγκέντρωση των ελεύθερων επαγγελματιών, έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, την Δευτέρα 17 Ιουνίου και ώρα 12:00, διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Ελευθέρων Επαγγελματιών – Επιστημόνων – Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας γίνεται στο πλαίσιο των δράσεών της Συντονιστικής Επιτροπής κατά του νέου φορολογικού νόμου.

Την ίδια ημέρα θα κατατεθούν στο Ανώτατο Δικαστήριο, Αιτήσεις Ακυρώσεως κατά του ν. 5073/2023, με τον οποίο θεσμοθετήθηκε τεκμαρτό φορολογητέο εισόδημα για τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες.

Όπως υπενθυμίζεται σε σχετική ανακοίνωση «με τις Αιτήσεις Ακύρωσης θα προσβληθεί η υπ’ αριθ. Α1055/2024 απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, που αφορά στον καθορισμό της διαδικασίας αμφισβήτησης του ελάχιστου ετήσιου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα, του χρόνου διενέργειας του ελέγχου καθώς και των ειδικότερων θεμάτων για την εφαρμογή των παρ. 3 και 4 του άρθρ. 28Α του Ν. 4172/2013 και η οποία αποτελεί την πρώτη χρονικά μετά την ψήφιση του νόμου κανονιστική και διοικητικά προσβλητέα πράξη εφαρμογής του».

Την ίδια μέρα, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, έχουν αποφασιστεί από διάφορους κλάδους και άλλου τύπου κινητοποιήσεις και δράσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν από τον κάθε φορέα.

https://www.ertnews.gr/