Η άφιξη του Μπαπέ διχάζει ήδη την Μαδρίτη

Φόβοι εξαιτίας της μετακίνησης του στη Ρεάλ

Μετά από επτά χρόνια στην Παρί Σεν Ζερμέν, ο Κιλιάν Μπαπέ ετοιμάζεται να εγκατασταθεί στη Μαδρίτη και το «Μπερναμπέου». Αν και η επισημοποίηση της μετακίνησής του στη Ρεάλ Μαδρίτης αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, η άφιξή του δημιουργεί ήδη κάποιους φόβους στην ισπανική πρωτεύουσα.

Στο Γουέμπλεϊ, αυτό το βράδυ (1/6), η «Βασίλισσα» θα προσπαθήσει να κατακτήσει το 15ο Champions League της ιστορίας της απέναντι στην Μπορούσια Ντόρτμουντ. Ήδη πρωταθλητής Ισπανίας, ο σύλλογος της Μαδρίτης θα πρέπει, στην πορεία, να επισημοποιήσει την άφιξη του Μπαπέ στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. 

Αν και θα πρέπει ακόμα να περιμένουμε μερικές εβδομάδες πριν δούμε τον Γάλλο επιθετικό να παρουσιάζεται στο κοινό στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», οι «Μερένχες» προετοιμάζονται, σε κάθε περίπτωση, να ενισχύσουν περαιτέρω μια ήδη γαλαξιακή συλλογικότητα. Ωστόσο, όπως επισημαίνει η γαλλική αθλητική εφημερίδα Equipe στη σημερινή της έκδοση, η άφιξη του πρώην Μονεγάσκου στην ισπανική πρωτεύουσα προκαλεί κάποιους φόβους...

Η εφημερίδα διασφαλίζει ότι η ικανότητα του διεθνούς επιθετικού (77 συμμετοχές, 44 γκολ) να ενσωματωθεί στη συλλογικότητα της Μαδρίτης και να μην αποσταθεροποιήσει τη λειτουργία της ομάδας με επικεφαλής τον Κάρλο Αντσελότι εγείρει ορισμένα ερωτήματα στους ηγέτες και στους οπαδούς της Μαδρίτης.

Παρά το ότι είναι μια ομάδα γεμάτη αστέρια, η Ρεάλ Μαδρίτης βασίζεται σε μια ενωμένη συλλογικότητα, όπου οι δυνατοί εγωισμοί δεν εμποδίζουν την ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια. «Είμαι στο κλαμπ για σχεδόν είκοσι χρόνια και δεν το έχω ξαναδεί αυτό», δήλωσε ένα από τα στελέχη του συλλόγου.

Απαλλαγμένη από το μεγάλο βάρος ορισμένων παικτών του παρελθόντος, όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Σέρχιο Ράμος ή ακόμα και ο Καρίμ Μπενζεμά, η Ρεάλ Μαδρίτης διακρίνεται για την ενότητα στα αποδυτήρια, όπου ο καθένας αποδέχεται τη θέση του άλλου. «Αυτό που ήταν η δύναμή μας αυτή τη σεζόν είναι η αρμονία που έχουμε. Είμαστε πολύ ενωμένοι. Ως νέοι, βρεθήκαμε επίσης πολύ μαζί έξω και, μετά, είναι πιο εύκολο στον αγωνιστικό χώρο», σημείωσε πρόσφατα ο Εντουάρντο Καμαβινγκά.

Ανεξάρτητα από τις εθνικότητες, τις γενιές ή τους ρόλους που παραχωρήθηκαν (αναπληρωματικοί, βασικοί), οι «Μερένχες» διακρίνονται επομένως από αυτή την εσωτερική συνοχή και αν ο Κάρλο Αντσελότι τόνισε επίσης «την εξαιρετική συλλογική επένδυση και την απουσία εγώ», αυτή η συμβίωση, επί του παρόντος, δικαιολογεί μέρος της απίστευτης αθλητικής επιτυχίας των παικτών της Ρεάλ.

Μια μακροπρόθεσμη διαδικασία όπου οι αξιωματούχοι της Ρεάλ προσπάθησαν να επιλέξουν τους νεοσύλλεκτούς τους με βάση τις προσωπικότητες και την ικανότητα να ενσωματωθούν σε ένα σύστημα που είχε αποφασιστεί εκ των προτέρων. 

Αν θέλουμε να πιστέψουμε τις τελευταίες πληροφορίες από τη γαλλική εφημερίδα, εδώ έγκειται ο κύριος φόβος: ορισμένα μέλη του περιβάλλοντος των «Μερένχες» ανησυχούν ήδη για τον Γάλλο επιθετικό κι αναρωτιούνται αν θα μπορούσε να διαταράξει την ειρηνική ατμόσφαιρα του ομίλου της Μαδρίτης. 

Ένα συναίσθημα που όμως δεν φτάνει στα αποδυτήρια όπου τον περιμένουν με ανυπομονησία οι μελλοντικοί συμπαίκτες του. «Τι παίκτης! Ποιος δεν θα ήθελε να παίξει μαζί του; Αυτό θα ήταν πολύ ωραίο», αναφώνησε ο Τζουντ Μπέλινγχαμ.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ