Πάτρα: Περιοδεία του υφυπουργού εργασίας Β. Σπανάκη με τον Φωκίωνα Ζαΐμη

Κατέγραψαν ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις

Τον υφυπουργό εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλη Σπανάκη συνόδευσε στην περιοδεία του σε επιχειρήσεις και υπηρεσίες της Πάτρας ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024. 

Συνομίλησαν  με στελέχη  εταιρειών της ΒΙ.ΠΕ. και εργαζόμενους για ποικίλα εργασιακά θέματα. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τη ΔΥΠΑ, την επιθεώρηση εργασίας και το ΕΦΚΑ στην Πάτρα. 

«Είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις και να καταγράψουμε ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις. Μιλήσαμε για τους τρόπους εξασφάλισης προγραμμάτων για την καταπολέμηση της ανεργίας ακόμα περισσότερο, δεδομένου ότι έπειτα από δράσεις της ΠΔΕ η ποσοστιαία μείωση της ανεργίας διατηρείται στο 9%, κατατάσσοντας τη Δυτική Ελλάδα ως μία από τις πέντε με την χαμηλότερη ανεργία ανάμεσα στις 13 περιφέρειες της χώρας», δήλωσε ο κ. Ζαΐμης.

Μάλιστα, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας παρουσίασε στον υφυπουργό εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης γενικότερα έργα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μεταξύ αυτών και του φυσικού αερίου καθώς και τις προσπάθειες ενίσχυσης καινοτόμων επιχειρήσεων.