Conference League: Ολοκληρώθηκε η «σάρωση» της OPAP Arena – Τα μέτρα ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ.

Ενόψει του μεγάλου τελικού του Europa Conference League

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες της ΕΛ.ΑΣ. ενόψει του μεγάλου τελικού του Europa Conference League, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Φιορεντίνα, την Τετάρτη 29 Μαΐου στην OPAP Αrena στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας (27/5) ολοκληρώθηκε η «σάρωση» του γηπέδου, το οποίο ελέγχθηκε απ’ όλες τις υπηρεσίες ασφαλείας, από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ.) και από ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ. ολοκληρώθηκε η περίμετρος ασφαλείας, ενώ ελέγχθηκαν και στη συνέχεια ασφαλίστηκαν όλες οι έξοδοι κινδύνου.

Σημειώνεται πως έχουν πραγματοποιηθεί, επίσης, διάφορες δοκιμές στο γήπεδο για την λειτουργία του, παρουσία των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ.. Ο Δήμος της Νέας Φιλαδέλφειας ολοκλήρωσε τη διανομή διαπιστεύσεων και η ΕΛ.ΑΣ. την διαδικασία χορήγησης του εγγράφου στους κατοίκους.

Επιπλέον, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ελέγχθηκε εξονυχιστικά το Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας, το οποίο πλέον φυλάσσεται μόνιμα από αστυνομικούς των Κλάδων Τάξης και Ασφαλείας και την Πολιτική Προστασία – Πυροσβεστική.

Σημειώνεται ότι 120 εθελοντές διασώστες θα βρίσκονται στο γήπεδο της OPAP Arena, ενώ για πρώτη φορά πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας θα βρίσκεται εντός γηπέδου σε κάθε θύρα, σε κάθε κερκίδα, ούτως ώστε ακόμη κι αν πέσει κάποια κροτίδα μέσα στο γήπεδο, οι πυροσβέστες να είναι σε θέση να την απομακρύνουν εύκολα και γρήγορα, χωρίς να παρουσιαστούν περαιτέρω προβλήματα.

Τα εναέρια μέσα, τα οποία θα καλύπτουν μεγαλύτερη ακτίνα απ’ αυτή του γηπέδου, έχουν ολοκληρώσει την κατόπτευση της OPAP Arena, ενώ έχει αποφασιστεί το πού θα μπουν τα anti-drone συστήματα.

Σημειώνεται πως θα βρίσκονται σε ετοιμότητα νοσοκομεία της Αθήνας, εφόσον χρειαστεί να γίνει μαζική μεταφορά ασθενών. Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ανακοινώνουν σήμερα από τι ώρα δεν θα είναι ανοιχτοί οι σταθμοί για τον κόσμο και τι τροποποιήσεις θα γίνουν στα δρομολόγια.

Οι ίδιες πηγές της ΕΛ.ΑΣ. τονίζουν πως έχουν δοθεί αναλυτικές οδηγίες ενεργειών στο σύνολο των αστυνομικών που θα καλύψουν τα μέτρα ασφαλείας, ανάλογα φυσικά με το σημείο στο οποίο έχουν οριστεί. Όλοι οι φίλαθλοι που θα παρακολουθήσουν τον μεγάλο τελικό θα αποχωρήσουν με τον ίδιο τρόπο, με τον οποίο θα φτάσουν στο γήπεδο.

 

ΠΗΓΗ