Ξεχωριστή επιτυχία στην Ημερίδα των «Πολεμιστών Πάτρας» με θέμα "Βία και ναρκωτικά στα σχολεία"

Με ξεχωριστή επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (25/05) η ενημερωτική Ημερίδα του συλλόγου ΤάεΚβον Ντο «Πολεμιστές Πάτρας» με τίτλο «Βία και Ναρκωτικά στα σχολεία – Τρόποι αντιμετώπισης» με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Στην Ημερίδα μετά τις ομιλίες πραγματοποιήθηκαν και αγώνες επίδειξης, ενώ έδωσαν το παρών αθλητές και γονείς οι οποίοι είχαν την δυνατότητα να εξάγουν χρήσιμα συμπεράσματα για ένα ζήτημα που «καίει» την σημερινή κοινωνία και τα παιδιά μας.

Θα πρέπει να τονιστεί πως οι προπονητές του νεοσύστατου συλλόγου (μετράει σχεδόν ένα χρόνο λειτουργίας) Βλάσσης και Γιώργος Πετρόπουλος πραγματοποιούν μια εξαιρετική δουλειά μετρώντας ήδη πολλά μετάλλια σε αγώνες (μάλιστα η 12χρονη Αγγελική Παπαμιχαήλ κλήθηκε στην Εθνική Παίδων-Κορασίδων) και σε αυτό σίγουρα έχει παίξει ρόλο ότι είναι δυο αθλητές με εξαιρετικές περγαμηνές στο ΤάεΚβον Ντο.

Ο Βλάσσης Πετρόπουλος μιλώντας στην Ημερίδα ανέφερε:

«Ήταν πρωταρχικός μας στόχος από την πρώτη στιγμή ίδρυσης του συλλόγου το να μπορέσουμε να βγάλουμε, όχι μόνο καλούς αθλητές με μεγάλες διακρίσεις, αλλά και σωστούς ανθρώπους στην κοινωνία. Για την διαπαιδαγώγηση ενός παιδιού, σίγουρα τον πρώτο λόγο έχει η οικογένεια, μετά το σχολείο και ύστερα, θεωρώ πως σημαντικό ρόλο παίζουν και οι αθλητικές Ακαδημίες και κατά προέκταση οι προπονητές. Γι’ αυτό λοιπόν, αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση, καθώς η σημερινή μας Ημερίδα, είναι μια αρχική πρωτοβουλία που θα έχει και συνέχεια για ένα ζήτημα που λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις. Για να δούμε γιατί στην εποχή του τικ-τοκ και της τραπ οι παραβατικές συμπεριφορές μεταξύ των νέων έχουν λάβει διαστάσεις επιδημίας. Αλλά και γιατί τα ποσοστά διακίνησης ναρκωτικών και εξοικείωσης ανηλίκων με αυτά έχουν φτάσει σε επίπεδα ανατριχιαστικά».

Τον λόγο έπειτα πήρε η Βίβιαν Πουλιάση (Λογοθεραπεύτρια – Εκπαιδεύτρια Αγωγής Υγείας) η οποία ανέφερε σημαντικά στοιχεία για την Βία στα σχολεία και τα Ναρκωτικά και ενημέρωσε τους γονείς για το πως μπορούν να προφυλάξουν τα παιδιά τους από τις σύγχρονες μάστιγες της εποχής.

Μετά τις ομιλίες πραγματοποιήθηκαν αγώνες επίδειξης με τους παρευρισκομένους να καταχειροκροτούν τους αθλητές.

Ο σύλλογος «Πολεμιστές Πάτρας» αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει για την πολύτιμη στήριξη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα τον περιφερειάρχη κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τον αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού κ. Τάκη Αντωνόπουλο.