Σε Ημαθία και Πέλλα ο Νίκος Δένδιας

 

Στο πλαίσιο των επισκέψεων της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, κλιμάκια με επικεφαλής τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, βουλευτή Νοτίου Τομέα Αθηνών Νίκο Δένδια, πραγματοποίησαν επισκέψεις στην Ημαθία και την Πέλλα. 
Στο κλιμάκιο που επισκέφθηκε την Ημαθία μετείχαν οι βουλευτές του Νομού Απόστολος Βεσυρόπουλος, Αναστάσιος Μπαρτζώκας, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο πρώην βουλευτής Απόστολος Φωτιάδης, ο υποψήφιος βουλευτής Γιώργος Γουλτίδης, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ημαθίας Σταύρος Γιανναβαρτζής, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Βέροιας Θωμάς Παπαδόπουλος και στελέχη των κομματικών οργανώσεων της περιοχής.
Ο κ. Δένδιας και οι βουλευτές του Νομού επισκέφθηκαν την Ιη Μεραρχία Πεζικού στη Βέροια, την ιστορική έδρα του Β΄ Σώματος Στρατού. Ακολούθως, το κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας  συναντήθηκε  στη Βέροια με τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κωνσταντίνο Καλαϊτζίδη, παρουσία της Περιφερειακής Συμβούλου  Συρμούλας Τζήμα. Συναντήθηκαν, επίσης, με πολίτες στο κέντρο της πόλης, προς τους οποίους ο κ. Δένδιας ανέφερε:  
 
«Για μένα η Μακεδονία έχει μια διπλή σημασία. Κατ’ αρχήν, είναι ιστορική κοιτίδα του κόμματός μας. Από εδώ είναι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, αλλά και ένας πολύ μεγάλος αριθμός του στελεχιακού μας δυναμικού. Και επίσης η Μακεδονία είναι ιστορικά και γεωγραφικά η φυσική πρωτεύουσα των Βαλκανίων. Αυτός είναι ο ιστορικός της ρόλος. Και αυτό το ρόλο θα βοηθήσει η Παράταξή μας να παίξει και στο μέλλον. Και, βεβαίως, άναρθρες, και θα μου επιτρέψετε να πω και παντελώς ανιστόρητες και ανόητες κραυγές από διάφορους δεξιά και αριστερά εκτός των συνόρων μας, δεν αντέχουν σε καμία κριτική, δεν πρόκειται για σοβαρές απόψεις. Αφορούν το ιστορικό προχθές, ούτε καν το ιστορικό χθες. Αυτή είναι η ιστορική της παρακαταθήκη. Αυτό υπάρχει από τα χρόνια του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αυτό θα είναι και στο μέλλον. Και είναι προς το συμφέρον των πάντων να το αντιληφθούν, να το στηρίξουν και να επωφεληθούν από αυτό, αντί να δημιουργούν ανιστόρητες αναφορές που -ξαναλέω- αναφέρονται στο προχθές.
Έχουμε μπροστά μας τις ευρωεκλογές. Υπάρχει πάλι ένας αγώνας, ένα διακύβευμα, μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε τις επελαύνουσες δυνάμεις του λαϊκισμού, και από τα δεξιά και από τα αριστερά. Αναφέρομαι σε ολόκληρη την Ευρώπη. Εμφανίζονται αντιευρωπαϊκές φωνές, πίσω από τις οποίες  κρύβεται ένας βαθύς αντιευρωπαϊσμός, σε πάρα πολλές ευρωπαϊκές χώρες, που παριστάνει ότι δήθεν βάζει τα εθνικά συμφέροντα πάνω από τα ευρωπαϊκά συμφέροντα.
Το συμφέρον της Ελλάδας, το εθνικό συμφέρον, είναι μια ισχυρή Ευρώπη. Και είδατε προχθές την επιστολή του Πρωθυπουργού, του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Πολωνό Πρωθυπουργό, τον Ντόναλντ Τουσκ, για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού πόλου αεράμυνας. Ήδη εμείς είμαστε καθ’ οδόν -το έχω πει επανειλημμένως- για να φτιάξουμε δύο “θόλους” πάνω από την Πατρίδα μας. Έναν αντι-drone και έναν αντιαεροπορικό, Να θωρακίσουμε την Πατρίδα μας. Αλλά είναι πολύ σημαντικό για μας αν και η Ευρώπη καταλάβει την ανάγκη και πάει ένα βήμα παραπέρα, καλύψει όλο το χώρο της Ένωσης με μια “ομπρέλα”, με μια “ασπίδα”. Καταλαβαίνετε ποια θα είναι μία από τις χώρες που κυρίως θα ωφεληθεί από αυτό.
Και βεβαίως πρέπει να προασπίσουμε τη δυνατότητά μας να καθορίζουμε τα επόμενα ευρωπαϊκά βήματα, τη διάθεση των ευρωπαϊκών πόρων, ώστε να ωφεληθούν αυτοί που είναι πιο πίσω από τους άλλους στην οικονομική ανάπτυξη. Να φέρουμε, τους αγρότες μας κυρίως, στο ίδιο επίπεδο με τις πιο προηγμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
 
Ο κ. Δένδιας επισκέφθηκε στη συνέχεια το Νομό Πέλλας Στο κλιμάκιο μετείχαν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής του Νομού Διονύσης Σταμενίτης, οι βουλευτές Πέλλας Λάκης Βασιλειάδης και Γιώργος Καρασμάνης, η υποψήφια βουλευτής Νίκη Ποζίδου, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Πέλλας Πάνος Ουραηλίδης, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Εδεσσας Κώστας Μπατσίρης, υποψήφιοι ευρωβουλευτές  και στελέχη των τοπικών κομματικών οργανώσεων.
Κατά την επίσκεψή του στην Έδεσσα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας  συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Δάνη Τζαμτζή, ενώ επισκέφθηκε και το Επιμελητήριο Πέλλας, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ιορδάνη Τσώτσο, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τοπικούς φορείς. Μετά τη συνάντηση στο Επιμελητήριο Πέλλας, ο κ. Δένδιας, μεταξύ άλλων, δήλωσε:
 
«Αναπτύχθηκαν όλα τα προβλήματα του Νομού. Αναλύσαμε το τι θα μπορούσε να γίνει για να βελτιωθεί η κατάσταση, να αυξηθούν οι ρυθμοί ανάπτυξης μιας περιοχής που έχει όλες τις δυνατότητες να πάει ακόμα πιο μπροστά. Έχω την απόλυτη πεποίθηση ότι η Πέλλα και η Έδεσσα θα έχουν ένα λαμπρό μέλλον και ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη θα κάνει ό,τι μπορεί και ό,τι πρέπει για να διευκολυνθεί αυτό το μέλλον».
 
Τέλος ο κ. Δένδιας, επισκέφθηκε τους Προμάχους Πέλλας, στην παραμεθόριο ζώνη, όπου απευθυνόμενος στους κατοίκους επισήμανε:
 
«Οι ευρωεκλογές δεν είναι αδιάφορες εκλογές. Δεν είναι κάτι που απλώς γίνεται για να επιλέξουμε, για ένα μακρινό από εμάς όργανο στις Βρυξέλλες, στο Ευρωκοινοβούλιο. Είναι κάτι πολύ πιο σοβαρό για την ποιότητα της ζωής όλων μας και για τα εθνικά μας συμφέροντα.
Εμείς, η Νέα Δημοκρατία, είμαστε κατ’ εξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα, είμαστε το κόμμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή που μας έβαλε στην Ευρώπη και είμαστε αποφασισμένοι να μείνουμε στην Ευρώπη. 
Εμείς θέλουμε μεγαλύτερη και ισχυρότερη Ευρώπη. Και θέλω να ζητήσω τη βοήθειά σας και τη συνεργασία σας για αυτό. Να μην θεωρήσετε ότι είναι μια αδιάφορη εκλογή. Είναι το ίδιο σημαντική όπως οι εθνικές εκλογές. Και άρα χρειάζεται από όλους μας την ίδια προσπάθεια, την ίδια ευθυκρισία, τον ίδιο αγώνα».