Η "Γιορτή Παραμυθιού" την Κυριακή 2 Ιουνίου

Στο Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας

  Το Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και «Το σεντούκι του παππού» σας προσκαλούν στη 

                                         ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ 

        ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024 ΩΡΑ: 19:30 ΣΤΟ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟ

       Όποιος πιστεύει πως τα παραμύθια είναι μόνο για παιδιά έχει τεράστιο δίκιο.

Τα παραμύθια γιορτάζουν. Στη Γιορτή τους προσκαλούν όλους τους φίλους τους. 

Την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024, στις 19:30, το Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας στο Αγγελόκαστρο θα μεταμορφωθεί σε ένα παραμυθένιο τοπίο. 

     Η δράση είναι εγκεκριμένη με την υπ αριθμ. Φ.23.2/12364/5-9-2023 της Διεύθυνσης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και την Φ.23.2/4095/1-3-2024 για τον διαγωνισμό Παραμυθιού με θέμα «Μυθολογία και Μνημεία της Αιτωλοακαρνανίας».

     Τα παιδιά από το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Αγγελοκάστρου, φρόντισαν να ντύσουν τους τοίχους του Μουσείου με υπέροχες ζωγραφιές.

 «Κουρσάροι, κλέφτες και βασιλοπούλες, ορτύκια, αχινοί κι επαναστάτες, φτωχοί αγρότες, περίτεχνοι τεχνίτες και μύριοι άλλοι», βγαίνουν από το διήγημα «Το σεντούκι του παππού» και σας περιμένουν να τους συντροφεύσετε και να γιορτάσουμε μαζί τους. 

    Σας προσκαλούν να φορέσετε το κουστούμι του αγαπημένου σας ήρωα και να σμίξετε μαζί τους στην πιο όμορφη Γιορτή, την Γιορτή Παραμυθιού.

 

        Στη Γιορτή Παραμυθιού, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αιτωλοακαρνανίας – Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης -, θα τιμήσει τη συγγραφέα Ελένη Πριοβόλου.

 

     Στη συνέχεια, το Εργαστήρι Καινοτομίας, Δημιουργικότητας και Τεχνολογίας στην Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την ομάδα «Το σεντούκι του παππού» και τον Δήμο Αγρινίου, θα πραγματοποιήσουν την απονομή των βραβείων του Μαθητικού Διαγωνισμού Συγγραφής Παραμυθιού με θέμα «Μυθολογία και Μνημεία της Αιτωλοακαρνανίας».

     Στον χώρο του Μουσείου θα βρίσκεται ο βιβλιοπώλης Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος με μια υπέροχη συλλογή βιβλίων αποκλειστικά από Αιτωλοακαρνάνες συγγραφείς. 

       Στη συντροφιά μας θα είναι και ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα». 

   Την εκδήλωση συντονίζει η εκπαιδευτικός Αρχοντούλα Αλεξανδροπούλου.