Πρωτοφανές περιστατικό: Έριξαν εμπρηστικό μηχανισμό με drone για να κάψουν επιχείρηση!

Στην Κρήτη

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στην Κρήτη, αφού άγνωστοι χρησιμοποίησαν drone για να αφήσουν εμπρηστικό μηχανισμό σε επιχείρηση.

Συγκεκριμένα, κατέβασαν με drone εμπρηστικό μηχανισμό μέσα σε επιχείρηση ζωοτροφών με πυροκροτητή και χρονόμετρα, προκειμένου να προκαλέσουν, όπως όλα δείχνουν με την πρόθεση των δραστών, ολοσχερή καταστροφή στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης, σύμφωνα με το neakriti.gr.

Οι κάμερες του κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης κατέγραψαν στη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου ένα drone που κατέβηκε μέσα στην επιχείρηση και απευλευθερώθηκε ένα μπουκάλι με εύφλεκτη ύλη και χρονόμετρο που ευτυχώς δεν ανατινάχτηκε.

Ο υπάλληλος είδε το αντικείμενο στην επιχείρηση ζωοτροφών στην Κρήτη και ειδοποίησε τις Αρχές.

Το πρωί της Κυριακής, ο πρώτος υπάλληλος είδε από μακριά ότι στον αύλειο χώρο των εγκαταστάσεων βρισκόταν ένα περίεργο μαύρο αντικείμενο.

Πλησίασε και αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για εμπρηστικό μηχανισμό τύπου… μολότοφ.

Ειδοποιήθηκαν οι αρχές ενώ στο εργοστάσιο έφτασε και πυροτεχνουργός από τα Χανιά.

Σύμφωνα με τον πυροτεχνουργό πρόκειται για ερασιτεχνικό εκρηκτικό μηχανισμό καθώς το μπουκάλι περιείχε πετρέλαιο και δεν υπήρχε πυροκροτητής. Για την ανάφλεξή του θα έπρεπε είτε κάποιος να του βάλει φωτιά είτε να αρπάξει πέφτοντας από το drone.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ