Ο Σύλλογος Αρκάδων Πάτρας τραγούδησε σε εκδήλωση για το δημοτικό τραγούδι

Ο Σύλλογος Αρκάδων Πάτρας «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» συμμετείχε στην εκδήλωση για την παρουσίαση των βιβλίων σχετικά με το Δημοτικό τραγούδι του εξαίρετου και πολυγραφότατου συγγραφέα, κ. Παντελή Μπουκάλα.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στον χώρο του βιβλιοπωλείου Πρωτοπορία από τις Εκδόσεις Άγρα, τον  Σύνδεσμο Φιλολόγων Περιοχής Πατρών και το Ηλεκτρονικό λογοτεχνικό περιοδικό Διαπολιτισμός με τη συνεργασία του Συλλόγου Αρκάδων, του Πανηπειρωτικου Συλλόγου Πατρών, του Συλλόγου Συρρακιωτών Πάτρας και Δυτικής Ελλάδας "Γ. Ζαλοκώστας", του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Μοίρα «Η ΘΑΝΑ».

Ο Σύλλογός Αρκάδων Πάτρας με σκοπό να τιμήσει την εκδήλωση και το δημοτικό τραγούδι, τραγούδησε χορωδιακά τα δημοτικά τραγούδια, «Αρκαδιανή» και το Τσακώνικο «Κινήσαν τα Τσαμόπουλα».

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Παναγιώτης Καρασπήλιος στον χαιρετισμό του συνεχάρη θερμά τον συγγραφέα και όλους τους συντελεστές εκ μέρους του Δ.Σ. και των μελών του Συλλόγου που συμμετείχαν, ενώ επεσήμανε ότι «Το Δημοτικό τραγούδι αποτελεί δυναμογόνο στοιχείο της παράδοσής μας και ενώνει το χθες με το σήμερα και το αύριο. Μας φέρνει πιο κοντά με τους προγόνους μας, γνωρίζοντας έτσι την ταυτότητά μας. To δημοτικό τραγούδι είναι ένας θησαυρός που πρέπει να διατηρήσουμε, να αναδείξουμε και να μεταδώσουμε στις επόμενες γενιές. Απέναντί σε όσους το θεωρούν ξεπερασμένο, εμείς θα συνεχίσουμε να το στηρίζουμε. Είναι αυτό που κρατάει ενωμένες τις φωνές μας από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα. Ας συνεχίσουμε να το αγαπάμε, να το μελετάμε και να το διατηρούμε ζωντανό. Το δημοτικό τραγούδι θα συνεχίσει να υπάρχει, όσο θα υπάρχουν Έλληνες, δίπλα σε όλες τις δύσκολες στιγμές μας και τις μεγάλες χαρές μας.»