Δημοσκόπηση για τις ευρωεκλογές: Η ΝΔ προηγείται με 21,4 μονάδες του δεύτερου ΣΥΡΙΖΑ

Η Νέα Δημοκρατία προηγείται στην κάλπη για τις ευρωεκλογές σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Ipsos για λογαριασμό του euronews.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Ipsos η Νέα Δημοκρατία προηγείται, με ποσοστό 35% στις ευρωεκλογές και με βαση αυτά τα δεδομένα θα κερδίσει 8 από τις 21 συνολικά έδρες του ευρωκοινοβουλίου που αντιστοιχούν στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα Νέα Δημοκρατία προηγείται κατά 21,4 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του δεύτερου ΣΥΡΙΖΑ, που σύμφωνα με την δημοσκόπηση λαμβάνει ποσοστό 13,6% και με αυτά τα ποσοστά εκλέγει τρεις ευρωβουλευτές.

Πολύ κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται ως τρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ, με ποσοστό 13,4% και εκτίμηση για ανάδειξη τριών ευρωβουλευτών.

Στην τέταρτη θέση είναι το ΚΚΕ με ποσοστό 9% και εκτίμηση για δύο ευρωβουλευτές και ακολουθεί στην πέμπτη θέση, αλλά με μικρή διαφορά η Ελληνική Λύση, με ποσοστό 8,7% και εκτίμηση για δύο ευρωβουλευτές.

Η δημοσκόπηση της Ipsos για το euronews δείχνει ότι στην έκτη θέση βρίσκεται η ΝΙΚΗ, με ποσοστό 4% και εκτίμηση για την ανάδειξη ενός ευρωβουλευτή.

Στην έβδομη θέση εμφανίζεται η Νέα Αριστερά, με ποσοστό 3,3% και εκτίμηση για εκλογή ενός ευρωβουλευτή, και στην όγδοη θέση βρίσκεται, πολύ κοντά, η Πλεύση Ελευθερίας με ποσοστό 3,2% και εκτίμηση για ανάδειξη ενός ευρωβουλευτή.

Στη λίστα ακολουθούν το ΜεΡΑ25, με ποσοστό 3% και οι Σπαρτιάτες με 2,9%, χωρίς να αναδεικνύουν ευρωβουλευτή. 

Άνοδος της Ακροδεξιάς, τα ηνία κρατάνε οι φιλοευρωπαίοι

Η υποστήριξη προς την ακροδεξιά είναι πιθανό να αυξηθεί στο επόμενο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα θα εξακολουθήσουν να κατέχουν το 63% των εδρών, σύμφωνα με την δημοσκόπηση.

Τα προβλεπόμενα αποτελέσματα δεν θα αλλάξουν τον θεμελιώδη υπολογισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου οι κεντρώοι θα συνεχίσουν να συγκεντρώνουν την πλειοψηφία που απαιτείται για την επιβεβαίωση των αξιωματούχων και την ψήφιση των νομοθετημάτων, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

https://www.newsit.gr/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ