Μεγάλη επίδοση του Παπαμιχαήλ στη Σλοβακία, φουλάρει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ βρίσκεται αναμφίβολα στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση των τελευταίων ετών.

Ο έμπειρος αθλητής κατέλαβε την 10η θέση στα 20χλμ. βάδην στο μίτινγκ του Ντούντιτσε με 1 ώρα 21.55 και κατέβηκε για πρώτη φορά από το 2016 το φράγμα της 1 ώρας 22. Ο αθλητής βάζει πλέον πλώρη για συμμετοχή στην τέταρτη Ολυμπιάδα της καριέρας του.

Ο κορυφαίος Έλληνας βαδιστής μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας σημείωσε δύο σπουδαίες εμφανίσεις, αφού το περασμένο Σάββατο ήταν νικητής στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα με 1.22.33. Ο Παπαμιχαήλ ισοφάρισε την πέμπτη καλύτερη επίδοση της καριέρας του – τον ίδιο χρόνο πέτυχε και στους Ολυμπιακούς του 2016 – κι έδειξε πως το 20άρι του πηγαίνει και είναι θέση να απειλήσει ακόμη και το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Παπαμιχαήλ έχει πετύχει τις πέντε επιδόσεις της καριέρας του στα 20χλμ. σε ολυμπιακές χρονιές!

Το επίπεδο του αγώνα ήταν ιδιαίτερα υψηλό και νικητής αναδείχθηκε ο Αουγκούστο Ροντρίγκεζ (Περού) με 1.19.41 και ακολούθησε οριακά πίσω του ο Μπράιαν – Ντάνιελ Πιντάδο (Εκουαδόρ) με 1.19.44. Οι πρώτοι έξι του αγώνα ολοκλήρωσαν την παρουσία τους με χρόνο κάτω από 1.21.

Ο αθλητής αναμένεται να κάνει τον επόμενο αγώνα του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Αττάλειας.

protothema.gr
 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ