Πετρουλάκη: “Για μένα είναι φρικτό αλλά υπάρχει αυτή η νοοτροπία, είναι ακόμα ταμπού”

Η Ελένη Πετρουλάκη φιλοξενήθηκε από την Τζένη Θεωνά, το απόγευμα της Κυριακής, στο νέο επεισόδιο της εκπομπής «Μαμα-δες» της ΕΡΤ. Μέσα σε όλα, η γνωστή γυμνάστρια μίλησε από καρδιάς για την επίμονη προσπάθεια να γίνει μητέρα καθώς και την απόφαση να μιλήσει για πρώτη φορά δημόσια για την εμμηνόπαυση.

Πιο συγκεκριμένα, η Ελένη Πετρουλάκη εξομολογήθηκε πως «ήθελα να κάνω παιδιά, αυτός ήταν ο στόχος μου και πήγαινα εκεί. Τώρα, το πόσα παιδιά δεν το ήξερα, «όσα έρθουν» έλεγα. Ήθελα όμως μεγάλη οικογένεια. Μας πήρε περίπου 8 – 9 χρόνια για να αποκτήσουμε το πρώτο μας παιδάκι. Σε αυτή τη διάρκεια είναι λογικό κάποιες στιγμές να απογοητεύεσαι. Δεν είναι ότι έχασα ποτέ την πίστη μου, το πίστευα στο πίσω μέρος του μυαλού μου πραγματικά. Πίστευα ότι ίσως χρειάζεται να περάσω άλλη μία δοκιμασία».

«Τότε πιστεύω ότι ήμουν η πρώτη που μίλησα ανοιχτά για την εξωσωματική γονιμοποίηση, όπως ήμουν και η πρώτη που μίλησα ανοιχτά για την εμμηνόπαυση. Λες και είναι κάτι ταμπού. Ακόμα όμως είναι, ναι. Νομίζω ότι είναι ακόμα ταμπού ενώ είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό, όπως είναι η εγκυμοσύνη και η εφηβεία. Όλες οι γυναίκες θα το περάσουν άρα τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα».

«Λειτουργεί αυτόματα σαν συνειρμός.. «Μια γυναίκα στην εμμηνόπαυση τελείωσε, ξόφλησε πια, δεν είναι πια επιθυμητή». Κάτι που για μένα είναι φρικτό αλλά υπάρχει αυτή η νοοτροπία και είναι ακόμα ταμπού» πρόσθεσε, επίσης, η Ελένη Πετρουλάκη στην εκπομπή ειδικού ενδιαφέροντος με την Τζένη Θεωνά στη δημόσια τηλεόραση.

Πηγή: zappit.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ