Ξεσηκώνονται οι αγρότες της Αχαΐας - "Ζεσταίνουν" μηχανές και ετοιμάζονται να κλείσουν δρόμους - Που έχει μπλόκα σήμερα

Αποκλεισμό των εθνικών οδών και κάθοδο με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα, αποφάσισαν γεωργοί, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι από 55 μπλόκα και 70 συνεταιρισμούς, στην πανελλαδική σύσκεψη της Νίκαιας. Ενώ στην Αχαΐα σήμερα στήνονται 4 μπλόκα και είναι άγνωστο ακόμη εάν θα κλέισουν και πότε δρόμοι.

Οι αγρότες, ζητούν άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

«Η Ελλάδα πρέπει να γεμίσει μπλόκα και τρακτέρ κι αν δεν υπάρχει απάντηση, όλα αυτά τα ρυάκια θα γίνουν ένα ποτάμι που θα πάει στην Αθήνα και θα πλημμυρίσει την πρωτεύουσα», ανέφερε ο Ρ. Μαρούδας, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας.

Μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης οι αγρότες πρέπει να έχουν πάρει απαντήσεις στα αιτήματα που έχουν θέσει προς τον πρωθυπουργό. Τα έξι βασικά αιτήματα αλλά και ένα ξεχωριστό υπόμνημα με τα αιτήματα των Θεσσαλών αγροτών.

Μέχρι και την Πέμπτη το βράδυ οι αγρότες των μπλόκων θα αποφασίζουν για την ώρα που θα κλείνουν τις εθνικές οδούς, τις επαρχιακές οδούς, αλλά και τα τελωνεία.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης από το βήμα της Βουλής, επισήμανε ότι τα προβλήματα στις δημοκρατίες λύνονται με διάλογο και με διάθεση για συνεννόηση, στην οποία η κυβέρνηση επιμένει, όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Η κυβέρνηση είναι ανοικτή στο διάλογο μαζί τους. Σε όλους τους τόνους και όλα τα επίπεδα, έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και η επίλυση των προβλημάτων του κλάδου αποτελούν προτεραιότητά μας. Γνωρίζουμε ότι πολλά από τα προβλήματα αυτά λόγω της κλιματικής και ενεργειακής κρίσης έχουν ενταθεί. Εδώ είμαστε για να τα συζητήσουμε και να λάβουμε ρεαλιστικές αποφάσεις, μαζί», είπε.

Τα αιτήματα των αγροτών

Οι αγρότες ζητούν:

-Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο.
-7 λεπτά η κιλοβατώρα στο ρεύμα.
-Επιδότηση σε εφόδια και ζωοτροφές.
-Επαναδιαπραγμάτευση της νέας ΚΑΠ. 
-Αποζημιώσεις στο 100% και αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος.
-Όχι στις παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων.

Για τους αγρότες που επλήγησαν από τη θεομηνία Ντάνιελ, άνοιξε χθες η πλατφόρμα της πρώτης αρωγής για τις αιτήσεις του δεύτερου κύκλου. Θα δοθούν 5.000 και 10.000 ευρώ στους δικαιούχους, ανάλογα με τις ζημιές.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ

O ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ, ΕΝΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ:

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ (Κεντρική διοίκηση – Διοικήσεις παραρτημάτων  Τριταίας , Φαρών, Ανατολικού Ερύμανθου)

Μετά την κυβερνητική αδιαλλαξία και κοροϊδία στα αιτήματα μας

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ  - ΤΩΡΑ ΞΑΝΑΣΤΗΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Συνάδεφοι αγροτοκτηνοτρόφοι

Η απάντηση της κυβέρνησης στα δίκαια αιτήματα μας ήταν αναμασημένη τροφή , ήταν σκέτη κοροϊδία, που μας υποχρεώνει να συνεχίσουμε τον αγώνα μας μαζί με όλους τους αγρότες της Ελλάδος που συγκεντρώνονται σήμερα Τρίτη στην Νίκαια 6/2 για να συντονιστούμε καλύτερα και να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας  και συμμετέχει ο σύλλογος μας με αντιπροσωπεία που αποφάσισαν τα ΔΣ.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΣ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΟΙΟ ΜΑΖΙΚΆ ΠΟΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ

ΤΩΡΑ ΞΑΝΑΣΤΗΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ

Τώρα όλοι στο δρόμο . Τώρα να μην λείψει κανείς.

Αγωνιστικά ραντεβού,  σημεία  συγκέντρωσης με  τρακτέρ και αγροτικά

·      ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ -   ΤΕΤΑΡΤΗ 7/2/24

ΩΡΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ 11 πμ.

·      ΚΟΥΡΛΑΜΠΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ 7/2/2024

ΩΡΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ 11  πμ

ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑ - ΤΕΤΑΡΤΗ

Φανάρια Κάτω Αχαΐας 11πμ.

ΑΙΓΙΟ

Είσοδο πόλης - 6μμ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ