Το ΕΑΠ στη θέση 1637 μεταξύ 12000 Πανεπιστημίων στην παγκόσμια κατάταξη Webometric Ranking of World Universities

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, για το Α΄ εξάμηνο του 2024, ανέβηκε σε παγκόσμια κατάταξη, σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία στις 31 Ιανουαρίου 2024 της παγκόσμιας συνολικής κατάταξης Webometrics Ranking of World Universities, κατά 56 θέσεις συγκριτικά με το Β΄ εξάμηνο του 2023 (Ιούλιος) και βρίσκεται πλέον στη θέση 1637 μεταξύ 12.000 Πανεπιστημίων.

Στη συγκεκριμένη κατάταξη  το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο βρίσκεται στη θέση 1637 παγκοσμίως μεταξύ 12000 Πανεπιστημίων όπως προκύπτει μετά από έρευνα 30.000 Πανεπιστημίων από 200 χώρες.

Ταυτόχρονα, το ΕΑΠ βρίσκεται στην 6η θέση μεταξύ των 138 αμιγώς Ανοικτών Πανεπιστημίων σε Παγκόσμια κλίμακα  που περιλαμβάνονται στην κατάταξη και στη 16η θέση μεταξύ των συνολικά 66 Ελληνικών Πανεπιστημίων, δημόσιων οργανισμών εκπαίδευσης αλλά και Κολλεγίων και Ιδιωτικών Φορέων Κατάρτισης.

Ο Πρόεδρος του ΕΑΠ, Καθηγητής Ιωάννης Καλαβρουζιώτης αναφέρει ότι «η άνοδος κατά 56 θέσεις στη συγκεκριμένη παγκόσμια κατάταξη για το ΕΑΠ υποδηλώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την σημαντική προσφορά των μελών ΔΕΠ, των ΣΕΠ αλλά και του διοικητικού και τεχνικού προσωπικού του Ιδρύματος μέσα από την υλοποίηση των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μας προγραμμάτων σπουδών, αλλά και της έρευνας που πραγματοποιείται στα είκοσι θεσμοθετημένα εργαστήριά μας. Το σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο και αποφασιστικότητα το ακαδημαϊκό μας έργο που άλλωστε είναι εμφανές από την 6η θέση που κατέχουμε ανάμεσα στα 138 αμιγώς ανοικτά πανεπιστήμια με τις πρώτες πέντε θέσεις να καταλαμβάνονται από τα πλέον ιστορικά ανοικτά πανεπιστήμια της Ευρώπης.

Τα στοιχεία αυτά είναι ιδιαίτερα σημαντικά και μας καθιστούν άξιους ακαδημαϊκούς εταίρους, κάτι που πρόσφατα αναδείχθηκε στην Βαρκελώνη, όπου παρουσιάστηκε η πρόταση για το πολλά υποσχόμενο νέο εγχείρημα του «Ευρωπαϊκού Ανοικτού Πανεπιστημίου» στην οποία συμμετέχει ενεργά, ως εταίρος, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο».

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ