Ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Πατρών έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα και βράβευσε τους αθλητές του (ΦΩΤΟ)

Στην εκδήλωση έγινε ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Ιανουαρίου, η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών, καθώς και οι βραβεύσεις πληρωμάτων και αθλητών του Ομίλου και η απονομή των διπλωμάτων των μαθητών της ΣΙΑΘ.

Στην εκδήλωση έγινε ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε, με ιδιαίτερη αναφορά από τον πρόεδρο Κωνσταντίνο Καλογερόπουλο, στην διεθνή διοργάνωση, «Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας IQFOIL», η οποία έστειλε την εικόνα της Πάτρας σε 38 χώρες σε όλο το κόσμο και που η ίδια η Worldsailing φιλοξένησε στην ανασκόπηση του 2023 σαν ένα από τα πιο σημαντικά ιστιοπλοϊκά γεγονότα της χρονιάς που πέρασε. Την ομιλία του ο Πρόεδρος έκλεισε με την ευχή η Πάτρα να αποκτήσει ναυταθλητικές εγκαταστάσεις άξιες της πόλης και της ιστορίας της. 

Παράλληλα, στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της φετινής διαδρομής του Ράλι Ιονίου (Κέρκυρα – Λευκάδα – Αστακό – Ιθάκη), και έγινε ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε, από τον γεν. γραμματέα του Ι.Ο.Π. κ. Θύμιο Μπούντα.

Η υπεύθυνη του τμήματος ΑμεΑ κα. Άννα Μαρία Σταυρίδη παρουσίασε την επιτυχημένη πορεία στα δύο χρόνια λειτουργίας του τμήματος, τις διακρίσεις σε δύο Πανελλήνιους Αγώνες (Athens International Sailing Week 2022 και 2023), και άμεσα σχέδια όπως είναι η διοργάνωση αγώνων σε συνεργασία και με το τμήμα του Ν.Ο.Μεσολογγίου και την διαρκή ανάπτυξη του τμήματος ΑμεΑ, ώστε να γίνει ευρύτερα γνωστό το άθλημα της Ιστιοπλοΐας για άτομα με κινητικά προβλήματα σε όλη την Περιφέρεια μας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην προσφορά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) μεγάλου Δωρητή στην δημιουργία του προγράμματος Ανάπτυξης Ιστιοπλοΐας για ΑμεΑ, με τη βοήθεια του Δήμου Πατρέων και την τεχνογνωσία της Ε.Ι.Ο.

iop_14.jpg

Στην εκδήλωση του ΙΟΠ παραβρέθηκαν: Οι βουλευτές Αχαΐας Ανδρέας Παναγιωτόπουλος και Σία Αναγνωστοπούλου, οι Αντιπεριφερειάρχες Αθλητισμού Παναγιώτης Αντωνόπουλος και Δημόσιας Υγείας Άννα Μαστοράκου, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Τάκης Πετρόπουλος ως εκπρόσωπος του Δημάρχου, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Νέα Δυτική Ελλάδα - Ενωμένοι Μπορούμε» Σπυρίδων Σκιαδαρέσης, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Μαζί αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» Κωνσταντίνος Καρπέτας, ο περιφερειακός σύμβουλος Γεράσιμος Φεσσιάν, ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» Κωνσταντίνος Σβόλης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πάτρα Σπουδαία και Πάλι» Βασίλης Αϊβαλής, ο επικεφαλής του «Σπιράλ» Πέτρος Ψωμάς, ο ομότιμος καθηγητής και πρώην πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών Γεώργιος Παναγιωτάκης, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠΑ Παναγιώτης Αναστασόπουλος, ο πρώην Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠΑ Νίκος Κοντοές, ο Λιμενάρχης Λάζαρος Χανουμίδης, ο Εισαγγελέας Εφετών Ηλίας Κωνσταντακόπουλος, ο Προϊστάμενος Τελωνιακής Περιφέρειας Αχαϊας Άρης Μυλωνάς, ο πρόεδρος του ΣΕΒΙΠΑ Δημήτριος Λειβαδάρος, ο αντιπρόεδρος και ο γεν. γραμματέας του ΝΟΠ Μάκης Γεωργαράς και Τάκης Καλοκαιρινός, η υπεύθυνη του γραφείου ΑΜΕΑ του Δήμου Πάτρας και πρόεδρος του συλλόγου Φίλων Κλινικής Αποκατάστασης του ΠΓΝΠ Ιουλία Συροκώστα, ο πρόεδρος της Κίνησης «Πρόταση» Ανδρέας Σαμοθρακίτης, η πρόεδρος τμήματος Πάτρας της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛΕΑΝΑ) Μάχη Σαλαμαλίκη, το μέλος του ΔΣ του συλλόγου «Άλμα Ζωής ν. Αχαΐας» Ειρήνη Λαγογιάννη, ο Σπύρος Γεννατάς από την χορηγό εταιρεία «Super Cargo», ο κ. Δημήτριος Μαντέλης και ο Ράπτης Ανδρέας από την «Raptis Marine», μέλη, συνεργάτες και φίλοι του Ομίλου

iop_3.jpg

Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο Αρχιμανδρίτης π. Προκόπιος Ι. Κόρδας, εκπροσωπώντας τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο.

Από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πατρών βραβεύτηκαν:

- Οι κυβερνήτες και τα πληρώματα των σκαφών της Ανοικτής Θάλασσας που έλαβαν μέρος στους αγώνες ORCA και ORCB
- Ο αθλητής του ΙΟΠ Λάμπρος Γεωργόπουλος (τιμής ένεκεν) γιατί ως πλήρωμα της ομάδας ιστιοπλοΐας J24 της Σχολής ναυτικών Δοκίμων κατέκτησε την πρώτη θέση U25 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα J24. 
- Ο αθλητής του τμήματος ΑΜΕΑ του ΙΟΠ, Αλέξανδρος Γαλιατσάτος, ο οποίος στον αγώνα «Athens International Sailing Week 2023» κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία Hansa 303

- Οι εθελοντές του τμήματος ΑΜΕΑ του ΙΟΠ, Αγγελική Τζαβάρα, Ιωάννα Δευτεραίου, Κλαίρη Σταυρίδη, Αντώνιος Μπαρμπέτας, και Αριστοτέλης Κουλουμπής – Καλογερόπουλος
- Από την ομάδα του Τριγώνου οι: Αργυρός Ιωάννης, Δούσκα Κωνσταντίνα και Βασιλείου Κωστής που κατέκτησαν κύπελλα στον Περιφερειακό αγώνα Νοτίου Ελλάδας, στην κατηγορία Optimist και στην κατηγορία Ilca 4 οι αθλητές Νταγκουνάκη Αριάδνη,  Δούσκα Όλγα - Θεοδώρα και Γεωργόπουλος Μάριος, ο οποίος στέφθηκε Πρωταθλητής Περιφέρειας Νοτίου Ελλάδας. 

iop_13.jpg

Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή διπλωμάτων των 39 νέων Ιστιοπλόων της σειράς 104 και 105, της Ανοιχτής Θάλασσας. 

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από video και διαφάνειες για όλες τις ενότητες που παρουσιάστηκαν.

Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος και μέλος του Ι.Ο.Π., Ρούλα Κωστακοπούλου

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ