Νέος Κόσμος: Η μαφιόζικη εκτέλεση του Βαγγέλη Ζαμπούνη από κάμερα ασφαλείας - Βίντεο ντοκουμέντο του Tempo24.News

Με περισσότερες από 90 σφαίρες «γάζωσαν» τον 44χρονο

Βίντεο από κάμερα ασφαλείας η οποία έχει καταγράψει τη στιγμή της δολοφονίας του Βαγγέλη Ζαμπούνη, εξασφάλισε το Tempo24.News.

Το βίντεο δείχνει τους δράστες, να κατεβαίνουν από ένα αυτοκίνητο, πλησιάζουν το όχημα του 44χρονου, το οποίο ήταν σταθμευμένο μπροστά από το πρατήριο υγρών καυσίμων που διατηρεί, στη συμβολή των οδών Φραντζή και Ηλία Ηλιού και το «γαζώνουν» με σφαίρες.
 


 
Σημειώνεται ότι πάνω από 90 σφαίρες από καλάσνικοφ έχουν βρεθεί στον τόπο της μαφιόζικης δολοφονικής επίθεσης με θύμα τον 44χρονο, που έγινε τα ξημερώματα έξω από βενζινάδικο στην συμβολή των οδών Φραντζή και Ηλία Ηλιού στο Νέο Κόσμο.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας δεν αποκλείουν να έπεσαν ακόμα περισσότεροι πυροβολισμοί, προκειμένου οι δράστες να εξασφαλίσουν ότι ο στόχος τους δεν θα γλίτωνε. Ο ακριβής αριθμός θα διευκρινιστεί όταν ολοκληρωθεί η έρευνα της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας στον τόπο του εγκλήματος.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής θεωρούν βέβαιο ότι πρόκειται για ακριβό συμβόλαιο θανάτου και εκτιμούν ότι χρησιμοποιήθηκαν τουλάχιστον δύο πολεμικά τουφέκια καλάσνικοφ, ενώ δεν αποκλείουν οι δολοφόνοι να άλλαξαν και γεμιστήρες για να αποτελειώσουν τον 44χρονο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και το θύμα έφερε βαρύ οπλισμό, αλλά δεν πρόλαβε να τον χρησιμοποιήσει, καθώς οι δράστες είχαν μελετήσει πολύ καλά το σχέδιο τους και δεν αποκλείεται να είχαν κάνει και πρόβες για αυτό δεν του άφησαν περιθώρια αντίδρασης.

Στο αυτοκίνητο του 44χρονου βρέθηκε το πιστόλι του, ένα Glock των 9 χιλιοστών, ενώ στο πορτ μπαγκάζ είχε και ο ίδιος ένα καλάσνικοφ με γεμιστήρες και άγνωστο αριθμό φυσιγγίων.

 

Εκτέλεση στον Νέο Κόσμο: Αυτό είναι το τζιπ που έκαψαν οι δράστες για να "σβήσουν" τα ίχνη τους - Ο Βαγγέλης Ζαμπούνης νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του (Δείτε ΦΩΤΟ)​

 

Ποιος είναι ο Βαγγέλης Ζαμπούνης
 

Ο άνδρας είχε κατηγορηθεί ως επικεφαλής ομάδας εκβιαστών, αλλά και για συμβόλαια θανάτου, χωρίς όμως να προκύψουν στοιχεία σε βάρος του, ενώ εναντίον του είχε γίνει ακόμη μία απόπειρα δολοφονίας το 2018 στον Πειραιά. Η ΕΛ.ΑΣ. θεωρεί ότι η εκτέλεσή του θεωρείται κομβική για την εξέλιξη του «πολέμου» στη νύχτα και όχι μόνο.

Σήμερα, λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα, τουλάχιστον τρεις δράστες, επιβαίνοντας σε ένα πολυτελές Lexus, πλησίασαν το αυτοκίνητο του 44χρονου, το οποίο ήταν σταθμευμένο μπροστά από το πρατήριο υγρών καυσίμων που διατηρεί, στη συμβολή των οδών Φραντζή και Ηλία Ηλιού, και τον πυροβόλησαν με τρία καλάσνικοφ. Οι δράστες όπως φαίνεται γνώριζαν το πρόγραμμα που ακολουθούσε το θύμα και τον πυροβόλησαν, μέχρι να σιγουρευτούν ότι θα δεν υπάρχει ελπίδα να γλιτώσει.

Ο 44χρονος προσπάθησε να καλυφθεί μέσα στο αυτοκίνητο, αλλά δεν τα κατάφερε, ενώ το μαύρο τζιπ του γέμισε τρύπες από τους γεμιστήρες που άδειασαν οι εκτελεστές. Μέσα σε τσαντάκι στο αυτοκίνητο είχε ένα όπλο οπλισμένο, το οποίο όμως δεν πρόλαβε ποτέ να χρησιμοποιήσει. Στο όχημα επίσης βρέθηκε ένα καλάσνικοφ με δύο γεμιστήρες.

Νωρίς το πρωί της Κυριακής, οι Αστυνομικοί εντόπισαν στο Δαφνί το τζιπ των εκτελεστών, το οποίο έκαψαν στη λεωφόρο Αθηνών, προκειμένου να σβήσουν τα ίχνη τους και εξαφανίστηκαν.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ