Έπεσε στην παγίδα της Βαλένθια και «λύγισε» ο Ολυμπιακός!

Πικρή ήττα για τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι έχασαν εντός έδρας από τις ''νυχτερίδες''.

Ο Ολυμπιακός το πάλεψε, αλλά δεν μπορούσε να κερδίσει και τον κακό του εαυτό! Η Βαλένθια δραπέτευσε με τη νίκη με σκορ 56-63 και οι Πειραιώτες υπέστησαν μια κακή ήττα στο ΣΕΦ! 7-7 το ρεκόρ της ομάδας του Μπαρτζώκα, πλέον.

Πίτερς απόντος κόντρα στην ταλαιπωρημένη Βαλένθια

Ο Ολυμπιακός για το κρίσιμο ματς του ΣΕΦ δεν είχε διαθέσιμο τον Άλεκ Πίτερς, ο οποίος αναμένει τα ευχάριστα. Η γυναίκα του είναι έγκυος και η γέννηση του παιδιού τους είναι θέμα ωρών, επομένως είναι δεδομένο ότι ο φόργουορντ των Πειραιωτών δε θα μπορούσε να αγωνιστεί. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν είχε κανένα άλλο πρόβλημα για τον αγώνα, που είχε γίνει σολντ άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι, από την άλλη, είχαν ''βαρβάτες'' απουσίες με τρεις παίκτες εκτός. Ο λόγος για τους Τζάρεντ Χάρπερ (θλάση στο δεξί πόδι), Τσάβι Λόπεθ-Αροστέγκι (διάστρεμμα) και Σέμι Οτζελέγε λόγω μυικού προβλήματος. Έτσι οι Ισπανοί ήρθαν με σοβαρά προβλήματα και με όπλο τη δίψα τους για υπέρβαση.

Μέτριο πρώτο ημίχρονο!

Η Βαλένθια κατόρθωσε να ανοίξει το σκορ με τον Τζόουνς να ευστοχεί σε σουτ μέσης απόστασης, ενώ ο Ρόμπερτσον με 3 βολές έγραψε το 0-5. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, οι οποίοι ξεκίνησαν όντες άστοχοι, βρήκαν ρυθμό και ήταν καταιγιστικοί. Τα σουτ μπήκαν, με τα τρίποντα από Γουόκαπ και Κάνααν να έχουν στόχο ενώ η άμυνα έμοιαζε με... τείχος. Έτσι 5 λεπτά πριν το φινάλε του δεκαλέπτου, το σκορ έφτασε στο 12-5. 

Ο Φαλ ήταν αξεπέραστο εμπόδιο στην άμυνα, με τον Γάλλο να απαγορεύει στους Ισπανούς την επαφή με το αντίπαλο καλάθι. Ο Γιόβιτς πέρασε στον αγώνα, για να συμβάλει στο επιθετικό παιχνίδι των φιλοξενούμενων ενώ στην αναμέτρηση μπήκε ο Φιλίπ Πετρούσεφ λίγο πριν το φινάλε της 1ης περιόδου. Ο Ντέιβις μείωσε σε 12-7 μετά από ανομβρία διαρκείας. Ο Γιόβιτς και Τζόουνς διαμόρφωσαν 12-11, ενώ τα τρίποντα από Παπανικολάου και Γιόβιτς οδήγησαν στο 15-14 το οποίο ήταν το σκορ στη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου.

Η Βαλένθια μπήκε με την ίδια ορμή που είχε τελειώσει το προηγούμενο δεκάλεπτο και παρά την ισοφάριση του ΜακΚίσικ, πήρε κεφάλι με 20-16 χάρη στους Ντέιβις και Χέρμανσον αναγκάζοντας τον Μπαρτζώκα να πάρει εσπευσμένα τάιμ άουτ! Ο Λαρεντζάκης έβαλε τρίποντο, όμως ο Γιόβιτς ανταπάντησε. Ο Πουέρτο σκόραρε κι αυτός στο τρανζίσιον για το 19-26! Ο Ίνγκλις έκανε το 28-19. Ο Γκος δεν μπορούσε να συνδεθεί με το καλάθι και ήταν φανερά εκτός ρυθμού. Ο Γουόκαπ πήρε τη θέση του Αμερικανού, όμως αμυντικά τα πράγματα δεν πήγαν καλύτερα. Το ημίχρονο έκλεισε με 26-35.

Δεν μπήκαν τα μεγάλα σουτ και ήρθε η ήττα - μαχαιριά!

Ο Γιόβιτς πέτυχε το πρώτο καλάθι στην τρίτη περίοδο, όμως ο φοβερός Μουστάφα Φαλ συνέβαλε εκτελεστικά και μείωσε τη διαφορά για την ελληνική ομάδα. Η δυστοκία δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να πλησιάσει ακόμα περισσότερο και ο Τζόουνς έδωσε ανάσες στις ''νυχτερίδες''. Ο Παπανικολάου έχανε τα... άχαστα και η ομάδα του Μούμπρου ανέκτησε τη διψήφια διαφορά της. Ο Τόμας Γούοκαπ με 5 σερί πόντους έκανε το 36-43 και το ΣΕΦ πήρε φωτιά!  Ο Γιόβιτς συνέχισε να εκτελεί αποτελεσματικά, η επίθεση των Πειραιωτών δε βρήκε λύσεις και το σκορ με το οποίο μπήκαν στο 4ο δεκάλεπτο οι ομάδες ήταν το 38-47.

Η περίοδος που έκρινε τα πάντα, ξεκίνησε με δύο αντιαθλητικά. Ένα για κάθε ομάδα. Ο Μιλουτίνοφ κάνοντας σερί, μείωσε σε 42-49 και η άμυνα των ερυθρόλευκων ήταν καταπληκτική! Οι Ισπανοί δεν μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί, όμως τα μεγάλα σουτ δεν μπήκαν. Ο Χέρμανσον έκανε το 42-51 5 λεπτά πριν το φινάλε και με τον Τζόουνς να σημειώνει το 42-53 ο Μπαρτζώκας κάλεσε τάιμ άουτ.
Ο Κάνααν μείωσε στους 8 και ο Γουόκαπ στους 5! Ο Ρίβερς έκανε το 48-55 και ένα τρίλεπτο είχε απομείνει για τους νταμπλούχους Ελλάδας. Ο ΜακΚίσικ μείωσε ξανά, όμως ο Κάνααν ενώ σκόραρε χρεώθηκε με επιθετικό φάουλ για αγκωνιά! Ο Κλαβέρ σημείωσε το 50-58, ενώ ο Παπανικολάου έκανε το 53-58. Ο Ντέιβις πέτυχε δίποντο και όλα τελείωσαν... Παρά την προσπάθεια του Ολυμπιακού να πλησιάσει με τρίποντο του Παπανικολάου, το τελικό αποτέλεσμα ήταν το 56-63!

sportdog.gr

Διαβάστε επίσης