Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός 80-72: Μάζεψε τη διαφορά αλλά δεν είχε ελπίδα στη Βαρκελώνη

 

Ο Παναθηναϊκός ήταν ανταγωνιστικός για λίγα λεπτά στην έδρα της Μπαρτσελόνα, είχε ελάχιστους “πρωταγωνιστές” και -παίζοντας με τις σημαντικές του ελλείψεις- “υποκλίθηκε” στην ανωτερότητα των Καταλανών στο «Palau Blaugrana» (80-72). Καταστρεπτικό τρίτο δεκάλεπτο για την ομάδα του Αταμάν, που όμως μάζεψε τη διαφορά όταν όλα είχαν κριθεί

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να χάνει ακόμα και με 28 πόντους στο «Palau Blaugrana», ηττήθηκε εύκολα στην έδρα της Μπαρτσελόνα (80-72), σε ματς για την 6η αγωνιστική στη Euroleague και είδε το ρεκόρ του να πέφτει στο 2-4, με τους Καταλανούς να ανεβαίνουν στο 5-1.

Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Αταμάν ο Μπαλτσερόφσκι (12 π.) σκοράροντας κυρίως στην τελευταία περίοδο του αγώνα και όταν όλα είχαν κριθεί.

Το πρώτο δεκάλεπτο είχε τους πρωταγωνιστές του για κάθε ομάδα. Η Μπαρτσελόνα είδε τους Βέσελι, Κάλινιτς και Σατοράνσκι να σκοράρουν και να δημιουργούν μικρή διαφορά υπέρ των Καταλανών. Απ’ την άλλη, ο είχε τους Λεσόρ και Γκραντ να “τραβάνε” την ομάδα και να μην επιτρέπουν στους “μπλαουγκράνα” να απομακρυνθούν πολύ. Το “τριφύλλι” πήγε καλά στα μακρινά σουτ, στο φινάλε του δεκαλέπτου έγινε και πιο αποτελεσματικό στην άμυνα και έκλεισε την περίοδο στο -1 (21-20).

Ο Παναθηναϊκός είχε ένα “χλωμό” ξεκίνημα στη δεύτερη περίοδο κάνοντας αρκετά λάθη στην επίθεση. Έτσι η Μπαρτσελόνα κατάφερε να αυξήσει λίγο -αλλά όχι αρκετά- τη διαφορά, με τον Παουλί να κάνει την έκπληξη και να σημειώνει συνεχόμενους πόντους. Η ομάδα του Αταμάν είχε λάθος επιλογές σε άμυνα και επίθεση, έχασε ριμπάουντ και είδε τον Πάρκερ να ανεβάζει τη διαφορά στους 11 πόντους (39-28). Το “τριφύλλι κόλλησε για αρκετά λεπτά στους 30 πόντους και τελικά πήγε στα αποδυτήρια με το 45-33.

Οι δυο ομάδες ήταν άστοχες με το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, αλλά πολύ γρήγορα η Μπαρτσελόνα ανέβασε… στροφές και υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό να κάνει ένα καταστρεπτικό δεκάλεπτο (δέχθηκε 26 πόντους και πέτυχε 14) με τη διαφορά να φτάνει στο +24 της περιόδου (71-47).

 

Η τελευταία περίοδος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να περιορίσει τη… ζημιά, με τον Μπαλτσερόφσκι να παίρνει αρκετές προσπάθειες και να σκοράρει. Τα πάντα είχαν κριθεί, με την Μπαρτσελόνα να αφήνει στον πάγκο τους βασικούς της και τον Αταμάν να ρίχνει στο φινάλε του ματς μέχρι και τον Σαμπντούροφ. Τελικό σκορ 80-72 και… εύκολη ήττα για το “τριφύλλι” στη Βαρκελώνη.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 45-33, 71-47, 80-72

newsit.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ