Τζο Μπάιντεν: H αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα αποτελεί «προτεραιότητα»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Παρασκευή ότι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα αποτελεί «προτεραιότητα».

«Δεν μπορούμε να παραβλέπουμε το γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα των Παλαιστινίων δεν είχε καμία σχέση με τις φρικτές επιθέσεις της Χαμάς, και ως αποτέλεσμα υποφέρουν επίσης», είπε ο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια ομιλίας στη Φιλαδέλφεια.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επανέλαβε τη σταθερή υποστήριξή του στο Ισραήλ μετά την επίθεση του Σαββάτου από τους μαχητές της Χαμάς, την οποία περιέγραψε ως «καθαρό κακό».

«Διασφαλίζουμε ότι το Ισραήλ έχει ό,τι χρειάζεται για να αμυνθεί και να απαντήσει σε αυτές τις επιθέσεις», είπε ο Μπάιντεν.

«Είναι επίσης προτεραιότητα για μένα να αντιμετωπίσω επειγόντως την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα», είπε. «Κατά την κατεύθυνσή μου οι ομάδες μας εργάζονται στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της άμεσης επικοινωνίας με τις κυβερνήσεις του Ισραήλ, της Αιγύπτου, της Ιορδανίας και άλλων αραβικών εθνών και των Ηνωμένων Εθνών για να αυξήσουν την υποστήριξη».

Ο Μπάιντεν είπε ότι μίλησε νωρίτερα την Παρασκευή με τις οικογένειες των Αμερικανών που κρατήθηκαν όμηροι από τους μαχητές της Χαμάς.

«Περνούν αγωνία χωρίς να γνωρίζουν ποια είναι η κατάσταση των γιων, των κορών, των συζύγων, των συζύγων, των παιδιών τους», είπε. «Είναι ενοχλητικό».

«Εργαζόμαστε όλο το εικοσιτετράωρο για να εξασφαλίσουμε την απελευθέρωση των Αμερικανών που κρατούνται από τη Χαμάς, σε στενή συνεργασία με το Ισραήλ και τους εταίρους μας στην περιοχή», είπε. «Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να τους φέρουμε σπίτι».

ereportaz.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ