Πάτρα: Από 8-10 Σεπτεμβρίου το 21ο διεθνές συνέδριο καρδιολογίας Cardiobridge (Γέφυρα Καρδιολογίας)

Θα χορηγηθούν 19 μόρια συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης.

Στις 8-10 Σεπτεμβρίου, διοργανώνεται το 21ο διεθνές συνέδριο καρδιολογίας Cardiobridge (Γέφυρα Καρδιολογίας), στην Πάτρα.

Πρόκειται για ένα συνέδριο με μακρά ιστορία που στοχεύει στην διαρκή εκπαίδευση φοιτητών, νοσηλευτών και ιατρών, αλλά και στην ανάδειξη του πανεπιστημίου και της πόλης ως κέντρο ιατρικής εκπαίδευσης.

Να σημειωθεί πως ο καθηγητής Παθολογίας-Καρδιολογίας Διευθυντής του Καρδιολογικού Τμήματος, Παθολογικής Κλινικής, ΠΓΝ Πατρών Περικλής Νταβλούρος με τους συνεργάτες του παρέλαβαν αυτό το συνέδριο από τους καθηγητές τους κ.κ. Μανώλη και Αλεξόπουλο και το ανέπτυξαν ώστε να αποτελεί σημείο αναφοράς για την καρδιολογική κοινότητα της ΝΔ Ελλάδας.

Το φιλόδοξο πρόγραμμα της ΚΔ κλινικής του ΠΓΝΠ, είναι όλοι οι καρδιολόγοι της περιοχής μας και όχι μόνο να αποτελούν προέκταση της κλινικής και να αισθάνονται την ασφάλεια και την στήριξη της τελευταίας προς όφελος των ασθενών μας.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου είναι προσανατολισμένο στους ειδικευμένους καρδιολόγους της μείζονος περιφέρειάς μας, στους ειδικευόμενους καρδιολογίας, αλλά και σε παθολόγους, γενικούς ιατρούς και φοιτητές ιατρικής.

kard.png

Συγκεκριμένα, ο σκοπός της διοργάνωσης του συνεδρίου είναι πολυεπίπεδος και στοχεύει:

Στην διαρκή εκπαίδευση των ειδικευμένων καρδιολόγων πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας με διαβαθμισμένη πληροφορία που περιλαμβάνει το όλο το φάσμα της καρδιολογίας. Από κλινικά προβλήματα στην κάθε μέρα πράξη μέχρι εξελιγμένες μεθόδους θεραπείας στο τριτοβάθμιο νοσοκομείο.
Στην εκπαίδευση των ειδικευόμενων με πληγροφορία εστιασμένη στις κατευθυντήριες οδηγίες διάγνωσης και θεραπείας της Ευρωπαϊκής και Αμερικανικής εταιρείας καρδιολογίας.
Στην εκπαίδευση παθολόγων και γενικών ιατρών με θεματολογία που αφορά σε κοινά κλινικά προβλήματα με επιπτώσεις στην καρδιά όπως υπέρταση, δυσλιπιδαιμία και διαβήτης. Ειδική εκπαιδευτική συνεδρία με επείγοντα καρδιολογικά προβλήματα επίσης απευθύνεται στους παραπάνω.
Στην εκπαίδευση των νοσηλευτών, με ειδική ημερίδα ενταγμένη στο συνέδριό μας, σε συνεργασία με το τμήμα νοσηλευτικής του παν/μίου Πατρών.
Στην εκπαίδευση των φοιτητών, με στόχο την κατανόηση των κλινικών προβλημάτων της καρδιολογίας και με έμφαση στα επείγοντα που ενδεχομένως αντιμετωπίσουν ως νέοι ιατροί κατά την διάρκεια της υπηρεσίας υπαίθρου. Υπάρχει ειδική συνεδρία για το τελευταίο.

Θα χορηγηθούν 19 μόρια συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης.

stigmiotypo_othonis_871.png

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται 41 Έλληνες ομιλητές, 4 ξένοι ομιλητές και 37 σχολιαστές, ενώ ο χαρακτήρας του συνεδρίου είναι υβριδικός με φυσική και διαδικτυακή παρουσία και ταυτόχρονη ζωντανή μετάδοση στο διαδίκτυο. Θα υπάρχουν 5 εξειδικευμένες διαλέξεις από διακεκριμένους ομιλητές, εκ των οποίων μια αφιερωμένη στο μέλλον της διαδερμικής αντικατάστασης αορτικής βαλβίδας (TAVI), στη χώρα με σχολιαστή τον τ. ΓΓ του υπουργείου υγείας. Ειδική νοσηλευτική ημερίδα το πρωί του Σαββάτου με 9 διαλέξεις και ειδική συνεδρία για φοιτητές, γενικούς ιατρούς και παθολόγους με 5 διαλέξεις. Τέλος πληθώρα δορυφορικών διαλέξεων υποστηριζόμενες από την φαρμακοβιομηχανία για ζητήματα νέων θεραπειών και την εφαρμογή τους στην κλινική πράξη. Το συνέδριο κλείνει με την διαδραστική συζήτηση καρδιολόγων και καρδιοχειρουργών για δύσκολα στην διαχείριση περιστατικά, τα οποία παρουσιάζονται και από ειδικευόμενους της κλινικής μας.

Το συνέδριο δεν περιορίζεται στον σχολιασμό αμιγώς ιατρικών θεμάτων, αλλά αναπτύσσονται και προβληματισμοί σχετικά με τις πολιτικές υγείας στην χώρα μας. Παράλληλα θέλουμε να πιστεύουμε ότι το συνέδριό μας, όπως και τα συναφή ιατρικά συνέδρια άλλων ειδικοτήτων συμβάλλουν με τον τρόπο τους στην τόνωση της τοπικής οικονομίας (εστίαση, διαμονή, συγκοινωνίες, κτλ), πράγμα που έχει μεγάλη ανάγκη η πόλη και ευελπιστούμε ότι στο μέλλον θα υποστηριχτεί τόσο από τον δήμο, όσο και από την ΠΔΕ.

Στην εναρκτήρια τελετή χαιρετισμό θα απευθύνουν ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλης, ο πρύτανης του παν/μίου Πατρών κ. Μπούρας, ο πρόεδρος του ιατρικού τμήματος του παν/μίου Πατρών κ. Αντωνάκης και ο διοικητής του ΠΓΝΠ κ. Μπάκος.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ