Πάτρα: O Κώστας Πελετίδης στο 17ο Καρδιολογικό Συνέδριο

Κήρυξε την έναρξη των εργασιών

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, παραβρέθηκε χθες το απόγευμα, στο 17ο Καρδιολογικό Συνέδριο «Γέφυρα Καρδιολογίας 2019» που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο Δήμαρχος κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου είπε:

«Χαιρετίζουμε το συνέδριο το οποίο έφτασε  ήδη στα 17 χρόνια που πραγματοποιείται κάθε χρόνο και αυτό βοηθά την ιατρική εκπαίδευση. Πρέπει να δώσουμε επιπλέον συγχαρητήρια στον κ. Χάχαλη και σε όλους τους συναδέλφους που το διοργανώνουν, που συνεχίζουν και δημιουργούν τις προϋποθέσεις να εξελίσσεται με επιτυχία και κάθε χρόνο να γίνεται όλο και καλύτερο. Είναι τιμή για την πόλη μας που η Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου προσφέρει υγεία υψηλού επιπέδου αλλά ταυτόχρονα μας προσφέρει στην πόλη – και θα μιλήσω απ αυτή την πλευρά των δημοτών -  αίσθημα ασφάλειας. Διότι εκτός από αυτό που κάνουν για τον ασθενή όταν εισάγεται στην Κλινική είναι και το πώς αισθάνεται ο καθένας στην σκέψη μην τυχόν και βρεθεί σε μια δύσκολη κατάσταση της υγείας του. Αυτό το διασφαλίζει η Καρδιολογική Κλινική και αυτό είναι αποτέλεσμα μεγάλης και σοβαρής προσπάθειας που καταβάλλεται από τους γιατρούς και όλο το προσωπικό. Αυτή την προσπάθεια την αναγνωρίζει η πόλη μας και θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για το έργο που γίνεται. Γνωρίζουμε ότι όλα αυτά γίνονται μέσα σε δύσκολες συνθήκες, είναι όμως ένα μεγάλο έργο και θέλουμε να συνεχιστεί.

Από τη μεριά μας ως Δήμος και τουλάχιστον όσον αφορά εμάς ως Δημοτική Αρχή, θέλουμε να είμαστε δίπλα στην Καρδιολογική Κλινική και αυτό που μπορούμε να το προσφέρουμε απλόχερα. Πρέπει να πούμε ότι και στην πόλη το ίδιο κάνουμε, με όρους ιατρικής εκπαίδευσης δουλεύουμε. Δηλαδή προσπαθούμε να βρούμε την αιτία, προσπαθούμε να κάνουμε διάγνωση και προσπαθούμε φυσικά να βρούμε τους τρόπους εκείνους με τους οποίους λύνουμε τα προβλήματα προς όφελος του πατραϊκού λαού.

Με αυτά τα λόγια κηρύσσω την έναρξη του συνεδρίου και θέλω να ευχηθώ πάντα επιτυχίες σε αυτό τον ωραίο δρόμο που ανοίγετε και προχωράτε».

 

Διαβάστε επίσης