Πυρκαγιά στην Πάρνηθα: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στο Κάστρο της Φυλής

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν για τον περιορισμό της φωτιάς

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις εξακολουθούν να δίνουν οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που επιχειρούν στην φωτιά, η οποία ξεκίνησε από την Φυλή την περασμένη Τρίτη και εξαπλώθηκε και στην Πάρνηθα.

Το πέρασμα της φωτιάς μέσα από οικισμούς ήταν καταστροφικό καθώς έχουν καεί σπίτια, αυτοκίνητα και περιουσίες, ενώ ζωικό κεφάλαιο χάθηκε στις φλόγες και δασικός πλούτος έγινε στάχτη.

Από σήμερα το πρωί, παρατηρούνται αναζωπυρώσεις στο βορειοδυτικό κομμάτι της πυρκαγιάς, δηλαδή βόρεια και βορειοδυτικά από το Κάστρο της Φυλής, πάνω από την Μονή Κλειστών. Οι φλόγες δεν απειλούν κατοικημένες περιοχές. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν για τον περιορισμό της φωτιάς, πριν αυτή πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται διασπαρμένες στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς, και στο ανατολικό τμήμα προς Θρακομακεδόνες, όπου δεν έχουν αναφερθεί αντίστοιχης έντασης αναζωπυρώσεις.

Συνολικά στο πύρινο μέτωπο Φυλής-Πάρνηθας εξακολουθούν να βρίσκονται και να επιχειρούν 260 πυροσβέστες με 77 οχήματα και 13 πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν περιοδικά ρίψεις νερού οκτώ αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ