Τον απολογισμό της θητείας της έκανε η διοικούσα επιτροπή του ΠΕΑΚ, όπου ο Νίκος Παπαδημάτος, έκανε γνωστό ότι δεν επιθυμεί να συνεχίσει, ωστόσο θα παραμείνει μέχρι να γίνει γνωστή από το υπουργείο η νέα σύνθεση της επιτροπής.
Στον απολογισμό που έκαναν τα μέλη της επιτροπής δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο κολυμβητήριο της Αγυιάς, για το οποίο έχουν γίνει όπως τόνισαν όλες οι κατάλληλες κινήσεις και μένει μόνο η δημοπράτηση του έργου για να ξεκινήσει.
Πρώτος το λόγο πήρε ο έφορος των εγκαταστάσεων Γιώργος Ζησιμάτος ο οποίος είπε μεταξύ άλλων: “Δουλέψαμε συλλογικά για την όσο το δυνατόν καλύτερη λειτουργία όλων των εγκαταστάσεων και καταφέραμε με τις ενέργειές μας την οικονομικότερη λειτουργία όλων των εγκαταστάσεων με δεδομένη και την εκτόξευση των τιμών σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο”.
Επίσης αναφέρθηκε και στην αλλαγή του καυστήρα για την ύπαρξη ζεστού νερού, ενώ είναι έτοιμη η μελέτη για την αλλαγή του παρκέ του Δ. Τόφαλος. Επίσης, έχουν γίνει οι μελέτες για την ενεργειακή βελτίωση του “Α. Πεπανός” και την ένταξη της έκτασης του “Δ. Τόφαλος” στο Ταμείο Ανάκαμψης για την πλήρη Αστική ανάπλαση του χώρου.
Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Αριστείδης Ασημακόπουλος στάθηκε στην αλλαγή του οργανογράμματος λειτουργίας, τονίζοντας ότι όταν ανέλαβαν υπήρξαν δύο υπάλληλοι μόνιμοι και 10 εργαζόμενοι από πρόγραμμα της ΔΥΠΑ.
Στη συνέχεια ο ταμίας Τάσος Χρυσανθόπουλος τόνισε: “Όταν αναλάβαμε υπήρξε ένα ταμειακό υπόλοιπο στην αγορά ύψους 400.000 ευρώ το οποίο πλέον έχει εξοφληθεί. Συνεργασθήκαμε με τα σωματεία όταν υπήρχαν περιοριστικά μέτρα από την Πολιτεία, κρατήθηκαν ανοιχτές οι εγκαταστάσεις, χωρίς να υπήρχαν οικονομικά οφέλη”
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο αντιπρόεδρος του ΠΕΑΚ, Μιχάλης Κουρέτας: “Καθημερινά στο “Α. Πεπανός” φιλοξενούνται πάνω από 1.500 αθλητές και αθλήτριες, εκτός από γονείς και συνοδούς. Φιλοξενούμε στις εγκαταστάσεις στο ΠΕΑΚ από τα 34 ολυμπιακά αθλήματα τα 28 και αυτό γιατί ήταν αθλήματα όπως η ιστιοπλοΐα, η ιππασία και άλλα που δεν μπορούσαν να φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις μας. Ακόμα και αθλήματα όπως αγωνιστική αναρρίχηση και πολλά άλλα τα φιλοξενήσαμε, όπως και τις ομάδες και αθλητές, ενώ είμαστε πάντα ανοιχτοί για να μπορέσουμε να φέρουμε όλα τα αθλήματα κοντά στον κόσμο.
Αυτό που έχει μεγάλη σημασία και έχει εξέχουσα θέση σε αυτό είναι ότι στα τέσσερα χρόνια παρουσίας μας εδώ, αν αφαιρέσουμε 1.5 χρόνο του κορωνοϊού που ήταν δύσκολα, τα επόμενα χρόνια σαν ΠΕΑΚ δώσαμε στην πόλη περισσότερες από 160.000 διανυκτερεύσεις.
Είναι τόνωση για την οικονομία της πόλης και αυτό ίσως να είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα, ωστόσο θα μπορούσαμε να είχαμε και άλλες διοργανώσεις που τυχαία δεν έγιναν.
Θα μου επιτρέψετε να κάνω μία αναφορά που αξίζει τον κόπο ξεκινώντας από το Τόφαλος όπου στην Πάτρα διοργανώθηκε η Ευρωλίγκα των μικρών, μία τεράστια διοργάνωση όπου ήρθαν για δύο χρονιές κορυφαίες ομάδες της κατηγορίας και θα έρθουν και τρίτη χρονιά. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει παροχή υπηρεσιών σε υψηλό επίπεδο και για αυτό θέλουν να έρθουν πάλι εδώ.
Επίσης διοργανώθηκε στην Πάτρα για πρώτη φορά το φάιναλ φορ κυπέλλου ανδρών και γυναικών στις εγκαταστάσεις μας. Οι αθλητές και αθλήτριες που ήρθαν ήταν προερχόμενοι από μεγάλες επιτυχίες με τις εθνικές ομάδες, δεν έρχονται τυχαία οι μεγάλες διοργανώσεις στην Πάτρα, έρχονται για να κάνουν τη δουλειά του.
Κάναμε πράξη ότι ονειρευτήκαμε, από την πρώτη στιγμή αναβαθμίσαμε τις εγκαταστάσεις μας και έχουμε μεγάλη προσέλευση αθλητών και αθλητριών, αλλά και ομάδων από το εξωτερικό”.
Τέλος ο πρόεδρος του ΠΕΑΚ Νίκος Παπαδημάτος τόνισε: “Είναι θετικό το πρόσημο στην παρουσία μας εδώ και νομίζω ότι θα το πουν και αυτοί που κάνουν χρήση εγκαταστάσεων.
Θεωρώ ότι η ηγεσία του υπουργείου η τωρινή, η προηγούμενη, έκανε πολλά πράγματα, θα πρέπει να δει σοβαρά όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις όλης της Ελλάδας με προγραμματισμό και προοπτική γιατί αλλιώς θα έχουμε ημερομηνία λήξης.
Δεν θέλω να σκεφτώ αν δεν υπήρχε ο Προμηθέας την τύχη του “Δ. Τόφαλος”. Φερθήκαμε με τον καλύτερο τρόπο στις ομάδες, αλλά δεν ήταν συνεπείς απέναντί μας, δεν μπορούσαμε να ψάχνουμε τις ομάδες να δώσουν κάποιες οφειλές για να πάρουμε μία σκούπα, για παράδειγμα, για να μην πρασινίσει η πισίνα. Το κύριο έσοδο του ΝΟΠ και της ΝΕΠ προέρχεται από την πισίνα και θα πρέπει να είναι συνεπείς απέναντι στην πισίνα σε έναν μηχανισμό που θέλει πολλές χιλιάδες ευρώ για να μπορέσουμε να έχουμε λειτουργικό κόστος, δεν μπορεί οι ομάδες να μην δίνουν αυτό που τους αναλογεί.
Το κολυμβητήριο της Αγυιάς ήταν κάτι που το ξεκίνησα κυρίως για λόγους συναισθηματικούς γιατί εκεί μεγάλωσα και ζω. Μπήκε σε μία σειρά, θα περίμενα μεγαλύτερες ταχύτητες στις διαδικασίες ξέρουμε όμως πως λειτουργεί ο μηχανισμός και ας ελπίσουμε να προχωρήσει αλλά πραγματικά θα είναι ένα κόσμημα για την πόλη μας”.