Ο Χάαλαντ καλύτερος από Μέσι, Εμπαπέ και Κριστιάνο!

O Eρλινγκ Χάαλαντ είναι ο ποδοσφαιριστής που στον αποψινό τελικό του Champions League θα έχει την προσοχή στραμμένη επάνω του και όχι άδικα. Είναι ο πιο επιδραστικός παίκτης στη φετινή διοργάνωση και ήδη σε ηλικία 22 ετών, τα κατορθώματα του ξεπερνούν τα αντίστοιχα του Μέσι, του Ρονάλντο και του Εμπαπέ.

Ο 22χρονος Νορβηγός έχει ξεπεράσει τα 50 γκολ στη σεζόν και είναι με διαφορά ο πρώτος σκόρερ του φετινού Champions League με 12, φτάνοντας συνολικά τα 35 σε 29 εμφανίσεις στη διοργάνωση.

 

Ο Χάαλαντ έδειξε τις… άγριες διαθέσεις του από νωρίς στη διοργάνωση, πίσω στο 2019, όταν στο ντεμπούτο του με τη Σάλτσμπουργκ πέτυχε χατ τρικ στο ημίχρονο, στη νίκη με 6-2 επί της Γκενκ. Mάλιστα τότε, σκόραρε και στα πέντε πρώτα ματς που αγωνίστηκε, μπαίνοντας σε ένα κλειστό κλαμπ που το αποτελούν αυτός και οι σπουδαίοι Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο και Ντιέγκο Κόστα. Συνέχισε να ματώνει στα αντίπαλα δίχτυα και με τη Μπορούσια Ντόρτμουντ και πλέον έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που φτάνει τα 35 γκολ πριν κλείσει τα 23 χρόνια.

Ο Νορβηγός στράικερ έχει σκοράρει στο ντεμπούτο του στο Champions League και με τις τρεις ομάδες που έχει φορέσει τη φανέλα τους. Επίσης, καταρρίπτει με… ταχύτητα φωτός τα ρεκόρ έχοντας φτάσει τα 10 γκολ σε επτά αγώνες, τα 20 σε 14 και τα 30 σε 25 ματς στη διοργάνωση. Για να γίνει μία σύγκριση, ο Μέσι χρειάστηκε, 23, 36 και 48 παιχνίδια αντίστοιχα για να φτάσει στα 10-20-30 γκολ. Ο Εμπαπέ το κατάφερε μετά από 15, 37 και 51 ματς, ενώ ο Κριστιάνο Ρονάλντο χρειάστηκε ακόμα περισσότερα.

Ηδη έχει σκοράρει απέναντι σε 13 ομάδες στο Champions League με την Λειψία να υποφέρει περισσότερο, έχοντας δεχθεί πέντε γκολ τον περασμένο Μάρτιο, στο εξωπραγματικό 7-0 της Μάντσεστερ Σίτι.

 

Τα ρεκόρ του Χάαλαντ

Τα ρεκόρ του Χάαλαντ είναι μοναδικά στην ιστορία του Champions League:

Νεότερος παίκτης που έφτασε τα 15 γκολ – 20 ετών και 126 ημερών

Ο πιο γρήγορος που έφτασε τα 15 γκολ – 12 αγώνες

Νεότερος παίκτης που έφτασε τα 20 γκολ – 20 ετών και 231 ημερών

Ο πιο γρήγορος που έφτασε τα 20 γκολ – 14 αγώνες

Νεότερος παίκτης που έφτασε τα 25 γκολ – 22 ετών και 47 ημερών

Ο πιο γρήγορος που έφτασε τα 25 γκολ – 20 αγώνες

Νεότερος παίκτης που έφτασε τα 30 γκολ – 22 ετών και 236 ημερών

Ο πιο γρήγορος που έφτασε τα 30 γκολ – 25 αγώνες

Νεότερος παίκτης που έφτασε τα 35 γκολ – 22 ετών και 272 ημερών

Ο πιο γρήγορος που έφτασε τα 35 γκολ – 27 αγώνες

Όλα αυτά βέβαια τα γνωρίζει o Iντσάγκι και σίγουρα θα έχει καταστρώσει το πλάνο εξουδετέρωσης του Νορβηγού. Λογικά δεν θα επιμείνει στην άμυνα με τους τρεις στη σειρά, καθώς ο Χάαλαντ χρειάζεται πιο συνδυασμένη αντιμετώπιση. Αυτό θα είναι και το μεγάλο στοίχημα του αποψινού ματς.

Πέρα, όμως, από τον τελικό, το ευτύχημα για όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου στον κόσμο, είναι ότι ο Νορβηγός είναι εδώ! Σε μία εποχή που αποχωρούν παίκτες όπως ο Ζλάταν, ο Μέσι και ο Κριστιάνο βαδίζουν στο τέλος της καριέρας τους, ο Ερλινγκ Χάαλαντ είναι ο σούπερ σταρ που χρειάζεται το ποδόσφαιρο!