Πάτρα: Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του βιβλίου της ιστορικού και φιλολόγου Γιώτας Καΐκα Μαντανίκα ΦΩΤΟ

 

Το βιβλίο της ιστορικού και φιλολόγου Γιώτας Καΐκα Μαντανίκα παρουσιάστηκε το βράδυ της Τρίτης με το κοινό να γεμίζει ασφυκτικά την αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΣΤΗΡ.

Το βιβλίο "Μνήμες και εικόνες, περιδιάβαση στην Πάτρα από την Τουρκοκρατία μέχρι σήμερα", έδωσε την ευκαιρία να αναβιώσουν εποχές παλιές και νεώτερες, να επανέλθουν στη μνήμη περιοχές και πρόσωπα που έχουν ταυτιστεί με την πόλη και να παρουσιαστεί η Πάτρα με τρόπο επιστημονικό, ιστορικά τεκμηριωμενο και με λόγο τρυφερό.

Οι ομιλητές αρκετοί: Σ.Σημαντηρη φιλόλογος, Π.Μπαλτας και Τ.Ραπτη από την Achaia Clauss, Κ. Αντωνόπουλου Οικονόμου, Α. Γριμας της καθολικής ενορίας, Ν. Παπακου του συλλόγου "Παναγία η Γηροκομιτισσα " μίλησαν καθένας για κομμάτια της πόλης, για τους ανθρώπους και τις καθημερινές ιστορίες τους.

Ανάμεσα στο κοινό ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θόδωρος Μπαρής, η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου, ο πρώην Δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Καράβολας, ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι  Βασίλης Αϊβαλής, Πέτρος Ψωμάς,που έκαναν σύντομο χαιρετισμό.

Η χορωδία της Κοινοτοπιας έκλεισε μελωδικά την παρουσίαση, υπό τη διεύθυνση της Λ. Γερονικου.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ