Ο Γρηγόρης Πετράκος, οι ψεκασμένοι, οι βιασμένες γυναίκες και οι σύγχρονοι Καραγκιόζηδες

του Βασίλη Κανέλλη, δημοσιογράφου

 

Οταν κάνεις αντιεμβιολιαστική εκστρατεία βάζοντας στο στόμα σου τις βιασμένες γυναίκες, έχεις πρόβλημα

Εδώ και αιώνες, όταν θέλουμε να μιλήσουμε υποτιμητικά για κάποιον, όταν θέλουμε να το βρίσουμε, να δείξουμε την απέχθειά μας λέμε «άντε ρε Καραγκιόζη».

Μεγάλο λάθος, ο Καραγκιόζης ως ήρωας του παραδοσιακού τουρκικού και ελληνικού θεάτρου σκιών ήταν πολύ καλύτερος από αυτό που του επιφύλασσε η μοίρα του στην ελληνική γλώσσα.

Κι αν θέλουμε να υποτιμήσουμε κάποιον για τη στάση ζωής του, για τον τρόπο που φέρεται, για όλα όσα λέει και προσβάλλουν τον ανθρώπινο πολιτισμό, έχουμε αρκετούς σύγχρονους… Καραγκιόζηδες.

Βρίθει η νεοελληνική πραγματικότητα από αστείους, αμόρφωτους, ψεκασμένους, ημίτρελους ή απλούς «κολλημένους» με τη δημοσιότητα. Σε τέτοιο βαθμό που από τη μια οι ίδιοι κάνουν προκλητικές δηλώσεις προκειμένου να «παίξουν» στις ιστοσελίδες και στα κανάλια, κι από την άλλη τα ίδια τα μέσα ενημέρωσης «τσιμπάνε» και αναγάγουν σε «ήρωες» της καθημερινότητας και σε πρωταγωνιστές της επικαιρότητας κάτι ανθρωπάκια που αξίζουν της περιφρόνησης όλων μας.

Αυτά για όσους πιστεύουν ότι με το να δίνουν «πάσες» σε βλάκες θα κερδίσουν σε τηλεθέαση. Αλλωστε, τι αξία έχουν λίγα λεπτά τηλεθέασης όταν μπαίνουμε σε μια επικίνδυνη ατραπό κατά την οποία «δημιουργούμε» επικίνδυνες καταστάσεις.

Διότι τον ακραίο λαϊκισμό, τους ψεκασμένους ανόητους πάντα θα τους έχουμε. Το πρόβλημα είναι πόσο θα τους προβάλλουμε δίνοντας «τροφή» σε μια μερίδα του πληθυσμού που αρέσκεται στην «εύκολη τροφή», στην εύπεπτη ηλιθιότητα που θα ξεστομίσει ο κάθε ένας που παίρνει βήμα και λέει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι;

Βεβαίως, δημοκρατία έχουμε, ο καθένας μπορεί να λέει αυτά που πιστεύει, αρκεί να αναλαμβάνει και την ευθύνη των λεγόμενών του.

Γιατί δεν μπορεί να είσαι φασίστας, να αντιπαλεύεις τη Δημοκρατία και να μην τιμωρείσαι.

Δεν μπορεί να είσαι νεοναζί ο ίδιος και να κάνεις μισαλλόδοξα κηρύγματα (ακόμη και μέσα από τις φυλακές).

Και δεν μπορείς να είσαι ψεκασμένος αντιεμβολιαστής και να επιτίθεσαι με ιταμό τρόπο σε δισεκατομμύρια που έκαναν τα εμβόλια σε όλο τον κόσμο, πουλώντας δήθεν την «ελευθερία» σου και την εξυπνάδα σου ενώ οι άλλοι είναι οι καθοδηγούμενοι και τα «πρόβατα» της παγκόσμιας τάξης.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά μου ήρθαν στο μυαλό οι δηλώσεις που έκανε κάποιος ανύπαρκτος τραγουδιστής, του οποίου η μοναδική καριέρα συμπυκνώνεται στη συμμετοχή σε κάποιο μουσικό τηλεριάλιτι.

Μιλώ για τον Γρηγόρη Πετράκο ο οποίος έχει γίνει φίρμα διότι απλά είναι αντιεμβολιαστής και όλοι εμείς είμαστε αυτοί που έχουμε το «τσιπάκι» του διαβόλου.

Αυτός ο ελεύθερος άνθρωπος που δεν κάνει εμβόλια γιατί έχει και επιστημονική άποψη επ’ αυτού, όντας πτυχιούχος στη μεγάλη των social media ιατρική σχολή.

Ο κ. Πετράκος, λοιπόν, σε μια ακόμη προσπάθεια να κρατηθεί με νύχια και με δόντια στην επικαιρότητα, αφού ειρωνεύτηκε τον Διονύση Σαββόπουλο που έδινε μάχη για να επιβιώσει λόγω κοροναϊού, επανήλθε με νέες δηλώσεις.

Είπε ότι είναι «ναζιστής» ο Σαββόπουλος γιατί ο τραγουδοποιός ζήτησε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. 

Συγκεκριμένα τόνισε:

«Αυτά τα έκανε ο Μένγκελε, δεν επιτρέπεται να το πει άνθρωπος. Του Χίτλερ η γνώμη δεν είναι σεβαστή, γιατί επιβάλει. Η γνώμη του είναι καταδικαστέα κι εγώ τον κατατάσσω στους εχθρούς της ελευθερίας και της δημοκρατίας», δήλωσε ο Γρηγόρης Πετράκος.

Και το έκανε και ακόμη χειρότερο. «Είναι μια πράξη ίση με τον βιασμό», είπε ο ειδικός και στα θέματα σεξουαλικής κακοποίησης, κ. Πετράκος ο οποίος αποκάλυψε ότι μέχρι τα 35 του δεν είχε διαβάσει ούτε ένα βιβλίο αλλά τα τελευταία δύο χρόνια έγινε τέρας μόρφωσης καθώς έχει διαβάσει δύο βιβλιοθήκες φιλοσοφία.

Και δεν μπορεί να σκεφτεί αυτός ο όψιμα μορφωμένος πόσο προσβλητικό είναι αυτό για χιλιάδες βιασμένες, χιλιάδες κακοποιημένες γυναίκες.

Ο Γρηγόρης Πετράκος, στην συνέχεια κλήθηκε να σχολιάσει και την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη. Είπε ότι πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση, τονίζοντας ότι αυτή την στιγμή έχει διαπραχθεί ένας βιασμός, «είτε βιάστηκε μια κοπέλα, είτε ο Αλέξης Γεωργούλης», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Οποιος, όμως βάζει στο στόμα του τον βιασμό γυναικών οφείλει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός. Δεν παίζουμε με τέτοιες καταστάσεις, δεν παίζουμε με δράματα συνανθρώπων μας παραλληλίζοντας την άποψη κάποιου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό με τον βιασμό μιας γυναίκας.
Απαιτείται σοβαρότητα, αλλά που να την βρει κανείς σε ομάδες ανθρώπων που χτίζουν καριέρες πάνω σε σκόπιμα προκλητικές δηλώσεις και σε μια δημοσιότητα η οποία βασίζεται ακριβώς πάνω στην πρόκληση, στην ιταμή συμπεριφορά, στην ψεκασμένη θεωρία;

Να φανταστώ ότι δεν διάβασε το Κατά Ματθαίον ο κ. Πετράκος. Θα είχε μάθει τη φράση: «Οὕτως ἔσονται οἱ ἔσχατοι πρῶτοι καὶ οἱ πρῶτοι ἔσχατοι· πολλοὶ γάρ εἰσι κλητοί, ὀλίγοι δὲ ἐκλεκτοί».

https://www.in.gr/

Διαβάστε επίσης