Αλέξης Τσίπρας: Οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις με αλαζονεία οδήγησαν σε τραγωδίες

 

Οι αναφορές του πρωθυπουργού ότι η ΝΔ είναι μία παράταξη ευρύχωρη όπου μπορεί να ενσωματώσει στελέχη από άλλους πολιτικούς χώρους προκάλεσε αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είδε πίσω από αυτή την αναφορά κάλεσμα για αποστασία. 

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας χθες στο ινστιτούτο «ΕΝΑ» έκανε λόγο για κυβέρνηση «κουρελού» επισημαίνοντας ότι δεν είναι βιώσιμη και μακρόπνοη .

Συγκεκριμένα, κληθείς να σχολιάσει την δήλωση του πρωθυπουργού ότι οι «σταθερές κυβερνήσεις που απολαμβάνουν κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, αποτελούμενες από ένα κόμμα, αλλά όχι μόνο από ένα χρώμα είναι οι κατάλληλες» ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε υπέρ κυβέρνησης συνεργασίας τετραετίας και σταθερότητας, καθώς όπως είπε, οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις με αλαζονεία οδήγησαν σε τραγωδίες. Όπως είπε, η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην απλή αναλογική θα φέρει προοδευτική κυβέρνηση την επόμενη μέρα.

«Ο Ανδρουλάκης βάζει το κάρο μπροστά από το άλογο»

Αναφερόμενος σε όσα είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης βάζοντας θέμα προσώπου για την πρωθυπουργία, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αδικεί τον εαυτό του γιατί με την πρόταση του βάζει το κάρο μπροστά από το άλογο.

Ακόμα άφησε να εννοηθεί πως δεν σωστό να μην έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στον σχηματισμό μιας κυβέρνησης ο αρχηγός του πρώτου κόμματος, σημειώνοντας πως ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με τη θέση του είναι σαν να λέει πως «έχω πρόβλημα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά όχι με τις πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας». Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως το μείζον είναι οι πολιτικές θέσεις και τα προγράμματα.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, προϋπόθεση για τον σχηματισμό προοδευτικής διακυβέρνησης είναι στις εθνικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα διαφορετικά, δεν θα είναι ηθικά ορθό να επιχειρήσει τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης ηττημένων.

«Δεν θα βγαίνουν ούτε οι αριθμοί άλλωστε» σημείωσε. Από την άλλη ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως μια κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τη ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη δεν θα είναι βιώσιμη και δεν θα μακροημερεύσει. «Τι συμφωνία προγραμματική μπορεί να κάνει ο Κ. Μητσοτάκης με προοδευτικά κόμματα» διερωτήθηκε.

https://www.newsit.gr/

Διαβάστε επίσης