Παραμένει και σήμερα στην ...κατάψυξη η Πάτρα - Στους -7 στα ορεινά της Αχαΐας

 

Ηλιος με ...δόντια σήμερα Τετάρτη στην Πάτρα και την Αχαΐα.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, με μικρά διαστήματα αραιής συννεφιάς. Ωστόσο, η θερμοκρασία διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Ειδικότερα το πρωϊ και το βράδυ, στην Πάτρα, δεν θα ξεπεράσει τους 2 βαθμούς, ενώ το μεσημέρι θα φθάσει τους 7, με ισχυρούς ανέμους που θα πνέουν με ταχύτητα μέχρι 5 μποφόρ.

Στα ορεινά του νομού θα έχουμε ακόμη μεγαλύτερη πτώση της θερμοκρασίας, καθώς ο υδράργυρος θα πέσει ακόμη και στους -7 βαθμούς ( με αίσθηση για -13), ενώ θα χιονίζει στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.

Πιο αναλυτικά:

Για την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 προβλέπονται τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα της ανατολικής και νότιας χώρας (με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα), παροδικές χιονοπτώσεις στα ανατολικά ορεινά – ημιορεινά ηπειρωτικά και της Κρήτης, καθώς επίσης και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Ανατολικής Θεσσαλίας, Ανατολικής Στερεάς, Σποράδων και Εύβοιας. Στην υπόλοιπη χώρα ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Παγετός θα σημειωθεί κυρίως στα ηπειρωτικά, όπου στα βόρεια θα είναι ισχυρός και κατά τόπους ολικός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -7 έως 4 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -11 έως -1 βαθμούς), -5 έως 5 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, -3 έως 8 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -6 έως 2 βαθμούς), 2 έως 7 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 0 έως 6 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 3 έως 9 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα στον Πατραϊκό Κόλπο ισχυροί 6 μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με χιονοπτώσεις κατά διαστήματα κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 5 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, χαμηλές θερμοκρασίες και παγετός τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 4 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Διαβάστε επίσης