Ο Αντιδήμαρχος Νίκος Ασπράγκαθος, στην εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, της ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ.

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Νίκος Ασπράγκαθος, παραβρέθηκε χθες το απόγευμα, στην εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας (ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ.), στην Αγορά Αργύρη.

Στον χαιρετισμό του ο Αντιδήμαρχος, αφού ευχήθηκε να έχουν μια καλή χρονιά και με λιγότερες καταστροφές στο περιβάλλον, μετέφερε τις ευχές του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, για μια καλή, αγωνιστική  χρονιά, με υγεία και δύναμη.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι πρέπει όλοι να καταλάβουμε, πόσο σημαντικό είναι το περιβάλλον για τον άνθρωπο και το πόσο πρέπει να το προστατεύουμε με όλους τους τρόπους, ο καθένας από την δική του πλευρά. «Δυστυχώς όμως –τόνισε- η προστασία του, δεν συμβαδίζει με τις σημερινές συνθήκες και πολιτικές, που προωθούν την εμπορευματοποίησή του, υπέρ της κερδοφορίας των λίγων» και συνέχισε λέγοντας: «Η Δημοτική Αρχή, από την αρχή της πρώτης της θητείας, έδωσε προτεραιότητα στο περιβάλλον και το πράσινο, δημιουργώντας ανοιχτούς, κοινόχρηστους χώρους, ελεύθερους, να τους απολαύσουν, κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης μας, αντί να τους παραδώσει στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Όλη αυτή η προσπάθεια, είχε ως αποτέλεσμα, το Νότιο Πάρκο, το Έλος της Αγυιάς, το Πλατανόδασος.

Επίσης –συνέχισε- χρησιμοποιούμε την σύγχρονη τεχνολογία και τα ψηφιακά συστήματα στο θέμα της ελεγχόμενης στάθμευσης, πρόσφατα ανακοινώσαμε κι έναν εναλλακτικό τρόπο προμήθειας του εισιτηρίου στάθμευσης, μέσω εφαρμογής έξυπνου τηλεφώνων, δημιουργούμε τους ποδηλατόδρομους και όλα αυτά, με στόχο τον περιορισμό της χρήσης των αυτοκινήτων στο κέντρο. Όλα αυτά βέβαια –κατέληξε- απαιτούν ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών και κυρίως των παιδιών, γι αυτό και σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Α/Θμιας και Β/Θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, προχωρούμε τις δράσεις ανακύκλωσης, καθώς και άλλα θέματα που αφορούν στην προστασία του Περιβάλλοντος».

Διαβάστε επίσης