Η κακοκαιρία σαρώνει τη Ζάκυνθο: Παράσυρση οχημάτων και κατολισθήσεις - Πιθανή η κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ποτάμια οι δρόμοι

Η Ζάκυνθος χτυπήθηκε  από την σφοδρή κακοκαιρία με πολύ δυνατές και μεγάλες σε όγκο νερού βροχοπτώσεις και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ζακύνθου, Χρήστος Πάστρας τόνισε στο newsit.gr ότι το νησί πέρασε μια εφιαλτική νύχτα και το ενδεχόμενο να τεθεί ο νομός σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι πιθανό.

«Είναι πιθανόν η Ζάκυνθος να τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Χθες περάσαμε την πιο εφιαλτική νύχτα» λέει, μιλώντας στο newsit.gr, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ζακύνθου, Χρήστος Πάστρας για την κακοκαιρία που «χτύπησε» το νησί το βράδυ της Τετάρτης.

Ο αντιδήμαρχος επισημαίνει ότι μετά την κακοκαιρία «Ιανός» που είχε πλήξει την Ζάκυνθο, κανείς δεν περίμενε κάτι αντίστοιχο και όπως μας αναφέρει: «ήταν χειρότερα από τότε με τον “Ιανό”, γιατί τώρα είχαμε τεράστιο όγκο νερού σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Πραγματικά περάσαμε την πιο εφιαλτική νύχτα».

Παρασύρθηκαν οχήματα, έγιναν κατολισθήσεις

Η σφοδρή βροχόπτωση και οι καταιγίδες που σάρωσαν το νησί της Ζακύνθου, όπως σημειώνει ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ζακύνθου «προκάλεσαν μεγάλα προβλήματα σε σπίτια, καταστήματα, αγροκτήματα και κτηνοτροφικές εκτάσεις. Εγκλωβίστηκαν αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν και είχαμε πολλές κατολισθήσεις παντού. Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο».

Ο κ. Πάστρας μιλώντας στο newsit.gr κάνει λόγο για «ευχής έργο που οι δημότες μας, άκουσαν εμάς και τους μετεωρολόγους και όντως περιόρισαν τις μετακινήσεις τους και έμειναν μέσα στα σπίτια τους. Ευτυχώς δεν είχαμε άτομα που βρίσκονταν σε ανάγκη και δεν μπορούσαμε να το αντιμετωπίσουμε».

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η κακοκαιρία θα παραμείνει σε πιο ήπια μορφή στη δυτική Ελλάδα με τον αντιδήμαρχο να σημειώνει, μιλώντας στο newsit.gr, «επειδή έχω πληροφόρηση ότι η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και αύριο και μεθαύριο, πιθανόν να θέσουμε την Ζάκυνθο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σήμερα θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί και θα παρθούν ανάλογες αποφάσεις».

Ποτάμια οι δρόμοι

Οι δρόμοι στο νησί έγιναν ποτάμια, ενώ πλημμύρισαν και αγροτικές εκτάσεις που θύμιζαν πισίνες. Αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν από το νερό σε πολλές περιοχές όπως το Αργάσι και το Γαϊτάνι.

Κατολισθήσεις έγιναν σε πολλά σημεία όπως στην εθνική οδό Ζακύνθου– Κεριού. Ακόμα στην περιοχή της Λιθακιάς από την έντονη βροχόπτωση έπεσε στον δρόμο μια πέτρινη μάντρα, ενώ προβλήματα δημιουργήθηκαν στον Άγιο Σώστη, το Καλαμάκι, τον Λαγανά, την Τσιλιβή και το Σαρακινάδο.

Διαβάστε επίσης