Οι 7 άγνωστες χρήσεις του τσαγιού

ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ

Το τσάι είναι φίλος πολλών τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι. Γευστικό και αρωματικό κανείς μπορεί να το απολαύσει από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Το τσάι, όμως, δεν είναι χρήσιμο μόνο ως ρόφημα, αλλά, μπορεί να δώσει λύσεις μέσα στο σπίτι, αν το χρησιμοποιήσετε αλλιώς.

Απορροφά τις οσμές

Αντίθετα με τα φθηνά αποσμητικά χώρου, τα φύλλα τσαγιού μπορούν να απορροφήσουν τις δυσάρεστες μυρωδιές. Τοποθετώντας μερικά φακελάκια από τσάι στο χώρο ή στο αυτοκίνητό σας και δημιουργήστε μια ευχάριστη και μυρωδάτη ατμόσφαιρα.

Κρατά τα φυτά υγιή

Ενισχύστε τη ζωή των φυτών σας, απλά βάζοντας φακελάκια τσαγιού στην επιφάνειά τους. Το τσάι περιέχει μικρή ποσότητα αζώτου, που λειτουργεί σαν λίπασμα. Οταν τα ποτίζετε, τα θρεπτικά συστατικά μεταφέρονται από το τσάι στο χώμα.

Μειώνει την ερυθρότητα του δέρματος

Γεμίστε ένα βαποριζατέρ με κρύο μαύρο ή πράσινο τσάι. Ψεκάστε το πρόσωπό σας και αφήστε το να στεγνώσει φυσικά. Τα αντιοξειδωτικά θα ενυδατώσουν την ξηρή επιδερμίδα και θα περιορίσουν την ερυθρότητα.

Καθαρίστε το τζάκι

Ψεκάστε τις στάχτες, που έχουν απομείνει στο τζάκι με ένα μέρος από τσάι ή χρησιμοποιήστε τα βρεγμένα φύλλα αυτού. Με αυτόν τον τρόπο, οι στάχτες δεν θα μεταφερθούν σε όλο το δωμάτιο, όταν ξεκινήσετε το σκούπισμα.

Πλύνετε τα σκεύη της κουζίνας

Γεμίστε μια άδεια κατσαρόλα ή ένα τηγάνι με καυτό νερό και ρίξετε μέσα μερικά χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού και αφήστε το κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ορισμένα συστατικά του τσαγιού, θα «μαλακώσουν» τα υπολείμματα, κάνοντας το καθάρισμα πιο εύκολο.

Αναζωογονήστε τα μαλλιά σας

Πριν λούσετε τα μαλλιά σας, βρέξετε αυτά με τσάι και αφήστε το για 10 λεπτά. Χρησιμοποιήστε πράσινο τσάι αν θέλετε να ενισχύσετε την ανάπτυξή τους ή μαύρο για περισσότερη λάμψη.

Καθαρίστε έναν λεκέ

Αν θέλετε να καθαρίσετε έναν λεκέ από φαγητό ή ποτό από ένα τραπεζομάντιλο ή μια υφασμάτινη πετσέτα, βουτήξετε το σε ένα τσάι. Βυθίστε το ύφασμα μέχρι να φτάσει στο επιθυμητό χρώμα (όταν είναι βρεγμένο, θα φανεί πιο σκούρο, αλλά μην τρομάξετε!).



 

Διαβάστε επίσης