Οι 4 must κινήσεις για την απόλυτη φροντίδα του σώματος

Για να διατηρούμε το δέρμα μας υγιές κι ανθεκτικό ενάντια στο κρύο του χειμώνα

Σύμφωνα με μια έρευνα, οι περισσότεροι -άνδρες και γυναίκες- θεωρούμε τον καθαρισμό του προσώπου πιο σημαντικό σε σχέση με το σώμα. Κι όμως η μεγαλύτερη έκταση δέρματος ανήκει στο σώμα.

Ετσι είναι απαραίτητο να εστιάζουμε σε αυτό όλο τον χρόνο, προκειμένου να το διατηρούμε υγιές, ανθεκτικό ενάντια στο κρύο του χειμώνα και φυσικά γεμάτο λάμψη. Δε χρειάζεται να ακολουθήσουμε μία περίπλοκη διαδικασία, αρκούν τα παρακάτω 4 tips για την απόλυτη φροντίδα του.

Τι να προσέχουμε τον χειμώνα

Προφυλασσόμαστε από τρεις εξωτερικούς παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στο δέρμα, και από κανονικό να το μετατρέψουν σε ευαίσθητο ή έντονα αφυδατωμένο:

– Τα «σκληρά» χημικά.

– Το υπερβολικά ζεστό νερό.

– Η υπερέκθεση στο κρύο και τον αέρα.

Στο ντους

Παρόλο που δεν το συνηθίζουμε τουλάχιστον τους κρύους μήνες, το ντους με πιο κρύο νερό προσφέρει περισσότερα οφέλη στο δέρμα, όπως σύσφιξη των πόρων και σφριγηλότητα. Επίσης είναι σημαντικό να επιλέξουμε το καθαριστικό μας ανάλογα με τον τύπο και τις ανάγκες μας. Τι να προσέξουμε: Δεν πρέπει να διαταράσσει το pH  αλλά να απομακρύνει απαλά τους ρύπους, το πλεονάζoν σμήγμα και τους ερεθιστικούς παράγοντες με επιτυχία.

Απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων

Κάνοντας απολέπιση καθαρίζουμε σε βάθος το δέρμα και να αποφράσσουμε τους πόρους. Με αυτόν τον τρόπο, καταπολεμάμε τα σπιθουράκια και εξομαλύνουμε την επιφάνεια της επιδερμίδας, κάνοντάς τη λεία και απαλή.

Τρόποι απολέπισης:

Κάνουμε μασάζ με ένα scrub με θρεπτικά συστατικά, όπως π.χ. αντιγηραντικά έλαια, αιθέρια έλαια και μέλι, σε βρεγμένο δέρμα με κυκλικές κινήσεις, σε όλο το σώμα. Δίνουμε έμφαση σε περιοχές που παρουσιάζουν τραχύτητα, όπως τα γόνατα και οι αγκώνες. Για να βοηθήσουμε τη διαδικασία απολέπισης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα γάντι ή μία βούρτσα (dry brushing).

Τι να προσέξουμε

– Δεν τρίβουμε δυνατά το πάνω μέρος του στήθους ή τον λαιμό, καθώς αυτές είναι πιο ευαίσθητες περιοχές και μπορούν να απολεπιστούν με τα καλλυντικά του προσώπου.

– Αν έχουμε ευαίσθητο ή ιδιαίτερα ξηρό δέρμα, επιλέγουμε ένα ήπιο scrub σώματος και μειώνουμε τη συχνότητα απολέπισης σε 1-2 φορές τον μήνα.

Αποτρίχωση με ξυράφι

Το ζεστό νερό από το ντους και η απολέπιση μαλακώνουν τις τρίχες και διευκολύνουν το ξύρισμα. Ετσι, αφού ξεπλύνουμε το scrub, εφαρμόζουμε μία κρέμα ξυρίσματος, αφρό ή τζελ στις επίμαχες περιοχές.

Ενυδάτωση, το must

Τόσο το ξύρισμα όσο και η απολέπιση μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα του δέρματος. Επομένως είναι ιδιαίτερα σημαντικό να το ενυδατώνουμε έπειτα από αυτά τα βήματα, για να διατηρήσουμε την άμυνα του. Απλώνουμε την ενυδατική σύνθεση στο σώμα και κάνουμε απαλό μασάζ μερικά λεπτά ώσπου να απορροφηθεί.

 

VITA.GR

Διαβάστε επίσης