Κυβέλη Χατζηευστρατίου: Θετικό το αλκοτέστ του μοντέλου που παρέσυρε και σκότωσε 60χρονο δικυκλιστή

 

 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του real.gr, το ποσοστό του αλκοόλ που ανιχνεύθηκε ήταν διπλάσιο από το όριο, με αποτέλεσμα η 20χρονη να απειλείται πλέον με μεγάλες ποινικές κυρώσεις. Πηγές αναφέρουν, ότι η συγκέντρωση αιθυλικής αλκοόλης (οινόπνευμα) στο αίμα της 20χρονης το μοιραίο ξημέρωμα ήταν 1,02 γραμμάρια ανά λίτρο, όταν το όριο είναι το 0,50 gr/l.

Να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το αποτέλεσμα του δεύτερου τεστ, που διενεργήθηκε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας (ΥΔΕΖΙ), ενώ το πρώτο ήταν 1,09 gr/l. Ωστόσο νομικά λαμβάνεται υπ΄ όψιν το δεύτερο δείγμα.

Το υψηλό ποσοστό αιθυλικής αλκοόλης στο αίμα του μοντέλου, σε συνδυασμό με την υπαιτιότητα της 20χρονης, καθώς ο οδηγός της μοτοσικλέτας είχε προτεραιότητα στο συγκεκριμένο σημείο, στη διασταύρωση των οδών Πιπίνου και Αριστοτέλους, είναι πιθανό να την θέσουν αντιμέτωπη ακόμη και με κακουργηματική κατηγορία που επισύρει κάθειρξη πολλών ετών.

Ειδικότερα, με την τροποποίηση του νόμου για την επικίνδυνη οδήγηση το 2019, όποιος οδηγεί όχημα μολονότι δεν είναι σε θέση να το πράξει με ασφάλεια εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος ή χρήσης ναρκωτικών ουσιών, τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών αν η πράξη είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο άλλου. Ακόμη αφαιρείται η άδεια οδήγησης για τουλάχιστον δύο χρόνια ενώ επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο.

Σύμφωνα με τη βιβλιογραφία που συμβουλεύονται ιατροδικαστές, όταν ένα άτομο βρεθεί θετικό σε εξέταση αιθυλικής αλκοόλης στο αίμα σε ποσοστό 0,50 έως 1,50 gr/l, τότε το άτομο αρχίζει να έχει αστάθεια κινήσεων, διαταραχή ισορροπίας σε όρθια θέση, δυσαρθρία, διαταραχή λόγου και εκφοράς του και διαταραχή συμπεριφοράς. Βέβαια υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συντελούν στο βαθμό επιρροής του αλκοόλ στον οδηγό, όπως πόση ώρα πριν το κατανάλωσε, αν είχε φάει, ποιο είναι το βάρος του και άλλοι. Οι επιπτώσεις αυτές γίνονται πιο έντονες, όσο το ποσοστό αιθυλικής αλκοόλης προσεγγίζει το 1,50 γρ/λτ, ενώ υπάρχει μεγάλη διαφορά στην οδηγική συμπεριφορά μεταξύ 0,50 με 1 γρ/λτ και 1 με 1,50 γρ/λτ.

Πατέρας τριών παιδιών

Στις περιπτώσεις τροχαίων δυστυχημάτων προβλέπονται υψηλές αποζημιώσεις για τους συγγενείς του θύματος. Το ποσό ορίζεται από το δικαστήριο, ωστόσο νομικοί με μεγάλη εμπειρία σε αυτές τις υποθέσεις, λένε στo real.gr, ότι συνήθως η αποζημίωση κυμαίνεται από 60.000 έως 90.000 ευρώ για κάθε έναν από τους γονείς και για κάθε ανήλικο παιδί, περίπου 50.000 ευρώ για κάθε ενήλικο παιδί, 60.000 έως 80.000 ευρώ για την σύζυγο και 40.000 έως 60.000 ευρώ για κάθε ένα από τα αδέλφια του θύματος.

Η αποζημίωση καταβάλλεται από την ασφαλιστική εταιρεία του οδηγού που προκάλεσε το δυστύχημα, ωστόσο στη συνέχεια ζητά από τον οδηγό όλο το ποσό λόγω υπαιτιότητάς του. Θυμίζουμε ότι ο οδηγός της μοτοσικλέτας ήταν πατέρας τριών παιδιών και η οικογένειά του θεωρείται δεδομένο πως θα αξιώσει οικονομική αποζημίωση για την απώλεια του αγαπημένου της προσώπου.

Σε κακή ψυχολογική κατάσταση

Η Κυβέλη Χατζηευστρατίου βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Ο θάνατος ενός ανθρώπου σε τροχαίο δυστύχημα, στιγματίζει τη ζωή του οδηγού που φέρεται να το προκάλεσε, ενώ είναι πολύ δύσκολο να το διαχειριστεί και αδύνατο να το ξεπεράσει. Η 20χρονη αφέθηκε ελεύθερη αφότου οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διευκρινιστούν οι συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος. Μέχρι σήμερα δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες στην 20χρονη. Η δικογραφία σχηματίζεται και όταν ολοκληρωθεί, θα κληθεί το νεαρό μοντέλο να καταθέσει και να δώσει εξηγήσεις για την ποσότητα αλκοόλ που κατανάλωσε και πόσο θεωρεί ότι επηρέασε την οδηγική της συμπεριφορά. Μεταξύ άλλων αναμένεται και η ιατροδικαστή έκθεση νεκροψίας νεκροτομής με την αντίστοιχη τοξικολογική εξέταση του 60χρονου.

Ο δικηγόρος της 20χρονης, Ευάγγελος Καντιάνης, δηλώνει στο real.gr, για την υπόθεση: «Η εντολέας μου, από την πρώτη στιγμή εξέφρασε την οδύνη της, για το τραγικό ατύχημα. Θα ήθελε και σήμερα να εκφράσει την από ψυχής ειλικρινή συντριβή της προς την οικογένεια του θανόντος. Είναι ειλικρινώς συντετριμμένη από το τραγικό γεγονός της απώλειας μιας ζωής, γεγονός το οποίο θα κουβαλά για πάντα στη μνήμη της με οδύνη. Αυτό που θα ήθελα, όμως να τονίσω, με κάθε σεβασμό στη μνήμη του θύματος, είναι ότι η ελάχιστη πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια ποσότητα αλκοόλης που εντοπίστηκε στην εντολέα μου, σε καμία περίπτωση δεν επηρέασε την οδηγική της συμπεριφορά. Τουναντίον, πράγμα αδιαμφισβήτητο, η εντολέας μου παρέμεινε στον τόπο του δυστυχήματος, έθεσε τον εαυτό της στη διάθεση των Αρχών και αναμένει την ετυμηγορία της Δικαιοσύνης».

https://www.real.gr/

Διαβάστε επίσης