Η παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» για τη συνάντηση με τις Πρυτανικές Αρχές

Η ανακοίνωση της παράταξης:

Για την παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» η σύνδεση και η συνεργασία μεταξύ Δήμου Πατρέων και Πανεπιστημίου Πατρών είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία και επιβεβλημένη, καθώς μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη του τόπου μας.

Στο πλαίσιο αυτής της φιλοσοφίας, ο επικεφαλής Κώστας Σβόλης, ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος και τα μέλη της παράταξης Μιχάλης Κουρέτας, Γιώργος Ζησιμάτος, Χρήστος Πλακούδας και ΡένοςΠαπαδημάτος είχαν συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Χρήστο Μπούρα και τον Αντιπρύτανη Βασίλη Βασιλειάδη, με τους οποίους συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας και διασύνδεσης της τοπικής αυτοδιοίκησης και της πανεπιστημιακής κοινότητας.

«Ευχαριστούμε πολύ τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Μπούρα και τον Αντιπρύτανη κ. Βασιλειάδη για τη φιλοξενία τους και για τον εποικοδομητικό διάλογο που είχαμε», δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη, Κώστας Σβόλης και πρόσθεσε: «Η Πανεπιστημιακή κοινότητα αποτελεί κόσμημα για την πόλη μας και ως παράταξη θεωρούμε μείζονος σημασίας  τη διασύνδεση Πανεπιστημίου και τοπικής αυτοδιοίκησης, επ΄ ωφελεία της κοινωνίας. Συζητήθηκε μια ατζέντα πολλών θεμάτων και διατυπώσαμε τη θέση μας να στηρίξουμε το Πανεπιστήμιο τόσο ως εστία εκπαίδευσης, όσο και ως πόλο ευρύτερης ανάπτυξης. Η «Πάτρα Ενωμένη»θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, των εργαζομένων  και των φοιτητών μας σε οποιαδήποτε προσπάθειά τους».

Ο κ. Μπούρας ενημέρωσε την παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» για μια σειρά σοβαρών θεμάτων που απασχολούν το Πανεπιστήμιο Πατρών (π.χ. διοργάνωση επιστημονικών, πολιτιστικών και αθλητικών διοργανώσεων, πρόβλημα με τα αδέσποτα, φύλαξη Πανεπιστημίου, κλπ) και συμφωνήθηκε οι δύο πλευρές να βρίσκονται σε συνεχή επαφή και επικοινωνία για να προωθούν λύσεις σε όλα τα ζητήματα.

Για την «Πάτρα Ενωμένη» η Επιστήμη, η Ερευνα, η Καινοτομία, ο Πολιτισμός, η προώθηση του Επιχειρείν και η διασύνδεση με την Αγορά είναι στοιχεία που μας ενώνουν άρρηκτα με την Πανεπιστημιακή κοινότητα.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι αυτή ήταν η δεύτερη επίσημη συνάντηση του νέου επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» Κώστα Σβόλη με θεσμούς της περιοχής, καθώς είχε προηγηθεί εκείνη με τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών. Κι έπεται συνέχεια…

Διαβάστε επίσης