Συνάντηση του Πέτρου Ψωμά με τον Δήμαρχο Ορεστιάδας

Ο Βασίλης Μαυρίδης είναι και Πρόεδρος της ΠΕΔ Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης

Ο ΔήμαρχοςΟρεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, ήταν ο επόμενος δήμαρχος στην ατζέντα του Πέτρου Ψωμά, στο πλαίσιο των επαφών του επικεφαλής του σπιράλ με δημάρχους ανά την Ελλάδα που έχουν εφαρμόσει καλές πρακτικές κατά τη θητεία τους. Ο Βασίλης Μαυρίδης έχει μακρά κοινωνική και αυτοδιοικητική εμπειρία, είναι δήμαρχος από το 2014 και από το 2019 κατέχει τη θέση του Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας δεν κατάφερε να ταξιδέψει στην Πάτρα για να συμμετάσχει στη «Συνάντηση Δημάρχων» που διοργάνωσε το σπιράλ, στις αρχές Οκτωβρίου. Κατά την τωρινή συνάντηση των δύο ανδρών, όμως, είχε την ευκαιρία να μιλήσει στον συνομιλητή του για τις πρωτιές του δήμου του, κυρίως για την ενεργή συμμετοχή στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, για τα οφέλη που αποκόμισε ο Δήμος Ορεστιάδας από τη μακρόχρονη συνεργασία με το δίκτυο και για το πώς οι εμπειρίες που αποκτήθηκαν συνέβαλλαν στην εφαρμογή μιας πολιτικής του δήμου με γνώμονα τον πολίτη και το ευ ζην.

Ο Βασίλης Μαυρίδης είναι ο μόνος εν ενεργεία δήμαρχος της χώρας που, παρότι εκλέχτηκε από την πρώτη Κυριακή των εκλογών του 2019, η παράταξη του δεν είχε την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, λόγω των ιδιαιτεροτήτων του νόμου της απλής αναλογικής. Με αφορμή αυτή την ιδιαιτερότητα, οι δύο αυτοδιοικητικοί συζήτησαν για τις δυσκολίες και τις προκλήσεις της παρούσας δημοτικής θητείας, καθώς και για τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν από τις δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου.

Με αυτή τη συνάντηση δημιουργήθηκε μια ειλικρινής σχέση και οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν να παραμείνουν σε τακτική επικοινωνία. Το αυτοδιοικητικό δίκτυο που διαμορφώνει ο Πέτρος Ψωμάς διαθέτει πλέον επαφές σε όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας και σε όλες τις διοικητικές περιφέρεις. Μέλλει δε να διευρυνθεί περαιτέρω μέσω νέων επαφών που προγραμματίζονται το προσεχές διάστημα. Επόμενο βήμα η συμμετοχή του επικεφαλής του σπιράλ στο Ετήσιο Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), στο Βόλο, το τριήμερο 21-23 Νοεμβρίου 2022.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ