Επίδομα Θέρμανσης: Ξεπέρασαν τις 600.000 οι αιτήσεις - Πότε θα γίνει η πληρωμή και για τις τρεις δόσεις

Η πλατφόρμα myΘΕΡΜΑΝΣΗ για τις αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης παραμένει ανοιχτή, με αυτές να έχουν ξεπεράσεις τις 600.000 μέσα σε μόλις εννιά ημέρες, ενώ οι συνολικοί δικαιούχοι εκτιμάται ότι ξεπερνούν το 1.300.000.

Τονίζεται ότι οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου, έπειτα η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης θα «κλείσει» για να ξεκινήσει η διαδικασία για την πληρωμή των ποσών –προκαταβολών.

Αρχικά η πρώτη δόση του επιδόματος θέρμανσης θα καταβληθεί πριν από τα Χριστούγεννα, έως τις 21 Δεκεμβρίου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στην υπουργική απόφαση, έως τις 21 Δεκεμβρίου 2022 θα καταβληθεί η προκαταβολή για το σύνολο των αγορών, που θα τιμολογηθούν έως τις 30 Νοεμβρίου 2022, εφόσον αυτές αντιστοιχούν σε επίδομα που υπερβαίνει το ποσό της προκαταβολής και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 9η Δεκεμβρίου 2022.

Η δεύτερη δόση έως τις 28 Φεβρουαρίου 2023 θα καταβληθεί η προκαταβολή για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως τις 31 Ιανουαρίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τις 15 Φεβρουαρίου 2023.

Η τρίτη δόση έως τις 28 Απριλίου 2023 θα καταβληθεί η προκαταβολή για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως τις 31 Μαρτίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τις 15 Απριλίου 2023.

Οι δικαιούχοι

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι για το επίδομα θέρμανσης φέτος είναι τα φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή εν διαστάσει ή διαζευγμένα, τα οποία για τη θέρμανσή τους καταναλώνουν:

  • πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης
  • φωτιστικό πετρέλαιο (μπλε κηροζίνη)
  • φυσικό αέριο ή υγραέριο ή καυσόξυλα
  • βιομάζα (πέλετ)
  • θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης

dikaiologitika.gr

Διαβάστε επίσης